Anlık Bildirim

Google, Tinder'ı Play Store'dan kaldırmak için dava açtı

Google, komisyonlar nedeniyle kendisine dava açan Match'e karşı dava açtı. Match'in Google'a komisyon ödemeyi reddetmesi nedeniyle Tinder ve Okcupid uygulamaları Play Store'dan kaldırılabilir.

Google, Tinder'ı Play Store'dan kaldırmak için dava açtı Tam Boyutta Gör

Google ile Tinder arasındaki gerilim sürüyor. Tinder, Azar ve OkCupid'in çatı şirketi Match Group, Google’ın kendi ödeme sistemini kullanmaya zorlaması nedeniyle Mayıs ayında Google’a dava açmıştı. Bu kez Google, Match Group’a dava açtı.

Match’in Google'a açtığı dava sonucunda Match Group'un kendi ödeme sistemini kullanmasına ve uygulamalarının Play Store’da kalmasına geçici olarak izin verilmişti.

Google’ın Match’e karşı açtığı davada ise maddi tazminat ve Match Group uygulamalarının tümünün Play Store’dan kaldırılması istemi bulunuyor. Google, Match'in komisyon ödemeyi reddetmesi nedeniyle Google Play politikalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Google’ın şikayet dilekçesine göre Match, Play Store’a hiç komisyon ödemek istemiyor. Google, Match’in komisyon ödemeyi reddetmesi halinde diğer geliştiricilere karşı avantaj elde edeceğini ve haksız rekabet oluşacağını ifade ediyor.

Google ne kadar komisyon alıyor?

Google, Play Store’daki uygulamaların gelirlerinin 1 milyon dolara kadarki kısmından yüzde 15 oranında, 1 milyon doları aşan gelirlerden ise yüzde 30 oranında komisyon alıyor.

Match: "Google, diğer geliştiricilere gözdağı vermek için Match'e dava açtı"

Match Group, Google’ın davası sonrasında açıklama yaptı. ABD eyalet ve federal kanunlarına göre Google’ın talep ettiği komisyon oranlarının çok yüksek olduğu ve rekabete aykırı olduğunu ifade edildi.

Match yetkilileri Google'ın açtığı davanın kendi lehine sonuçlanacağına emin olduklarını söylüyor. Ayrıca Google'a komisyonlar nedeniyle dava açmayı düşünen diğer geliştiricilere gözdağı vermek için Google'ın Match'e dava açtığı belirtiliyor.

Google haklı bulunursa Tinder ve Azar, Play Store'dan kaldırılacak

Google, Tinder'ı Play Store'dan kaldırmak için dava açtı Tam Boyutta Gör

Google ve Match arasındaki dava ABD'nin Kuzey Kaliforniya Bölgesi'ndeki Bölge Mahkemesi tarafından değerlendirilecek. Google’ın haklı bulunması halinde Match tazminat ödeyecek. Tinder, Azar, OkCupid, Hinge, Meetic gibi tüm Match Group uygulamaları Play Store’dan kaldırılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13595 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
play store, azar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim