Anlık Bildirim

Google, varsayılan arama motoru olmak için 26 milyar dolar ödedi: Peki ne kadar kazandı?

Arama devi Google'ın, 2021 yılında cep telefonlarında ve web tarayıcılarında varsayılan arama motoru olmak için 26,3 milyar dolar ödediği ortaya çıktı.          
Google, varsayılan arama motoru olmak için 26 milyar dolar ödedi Tam Boyutta Gör
Google, cep telefonları ve web tarayıcılarında varsayılan arama motoru olmak için 2021 yılında diğer şirketlere 26,3 milyar dolar ödedi. CNBC'nin haberine göre bu durum, Google ile ABD Adalet Bakanlığı arasında görülen davada şirketin üst düzey yöneticisi Prabhakar Raghavan tarafından açıklandı.

Google, 146 milyar dolar gelir elde etti

Raghavan'a göre, bu reklam stratejisi şirkete 2021 yılında 146,4 milyar dolardan fazla gelir getirdi. Üst düzey yönetici, varsayılan arama motoru olmak için yapılan ödemelerin Google için en büyük harcama kalemi haline geldiğini vurguladı. Google, başlangıçta bu verilerin açıklanması gerekliliğine itiraz etmiş ancak Yargıç Amit Mehta bu konuda ısrarcı olmuştu.

Google, varsayılan arama motoru olmak için 26 milyar dolar ödedi Tam Boyutta Gör
ABD Adalet Bakanlığı 2020 yılında Google'ın sahibi Alphabet Inc'e varsayılan tarayıcılarda arama motorunu özelleştirdiği gerekçesiyle dava açmıştı. Kurum, şirketi diğer şirketlerin sektöre rekabetçi bir şekilde erişmesini engelleyen sözleşmeler imzalamakla suçluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim