Anlık Bildirim

Google ve Facebook; Avustralya’da da haber sitelerine ödeme yapacak

Ülkelerin yerel haber kaynaklarına ücretli erişim baskısı sonuç veriyor. Fransa’dan sonra Avustralya yerel yayın platformları da Google ile Facebook’tan ödeme alacak.

Google ve Facebook; Avustralya’da da haber sitelerine ödeme yapacak Tam Boyutta Gör

Fransa’nın yerel haber sitelerinden sonuçlara yer vermesi karşılığında Google’ın ödeme yapması kararının ardından Avustralya’da da benzer bir karara doğru gidiliyor. Google ve Facebook baskılara boyun eğdi.

Avustralya’nın zaferi

İnternetin ve mobil cihazların gelişmesi ile birlikte eskisi kadar insanların basılı gazete yayınlarına ilgi göstermemesi sektörü olumsuz etkiliyor. Platformlar yeni döneme uyum sağlamaya çalışırken gelirleri de kaptırmak istemiyor.

Uzun süredir basılı yayın sektörü zor zamanlar geçiren Avustralya hükümeti yerel kaynaklardan sonuçlara yer veren Google ve Facebook platformlarının ödeme yapmasını istiyor. İkili uzun süre buna direnmişti ancak ülke genelinde erişim yasağı tehdidi gelince geri vites yaptı.

Hükümet yetkililerinin verdiği bilgilere göre Google ve Facebook ile medya yöneticileri görüşmelere başladı. Fransa’da uygulanan stratejinin bir benzeri de Google ve Facebook ile oluşturulacak.

Google ve Facebook; Avustralya’da da haber sitelerine ödeme yapacak Tam Boyutta Gör

Bu stratejide Google Haber Vitrini adıyla yeni bir sekme oluşturuldu ve haber sonuçları kısa pasajlar şeklinde görünecek. Google aldığı trafiğe göre de kaynağa ödeme yapacak. Örneğin The Sydney Morning Herald platformu yıllık 23 milyon dolar alacak. Facebook için de benzer bir durum söz konusu.

İnternet devlerinin yerel haber kaynaklarına ödeme yapması konusu pek çok ülkede de tartışılıyor. Muhtemelen artık yerel haber sitelerinden pasajlar paylaşmak internet devleri için pahalıya patlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim