Anlık Bildirim

Google yeni bir artırılmış gerçeklik cihazı ve işletim sistemi hazırlıyor

Arama devi Google, Artırılmış Gerçeklik (AR) girişimlerine hız kazandırıyor. Şirketin yenilikçi bir artırılmış gerçeklik cihazı ve işletim sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Google yeni bir AR cihazı ve işletim sistemi hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Google, yenilikçi bir artırılmış gerçeklik cihazı ve işletim sistemi geliştirmek için yeni çalışanlar işe alıyor. Artırılmış Gerçeklik İşletim Sistemi ekibi, bu hafta Google bünyesine katılan Mark Lucovsky tarafından yönetilecek. Deneyimli isim daha önce Microsoft ve Facebook gibi önemli şirketlerde görev almıştı.

İş ilanlarına göre AR OS ekibi şirketin artırılmış gerçeklik ürünlerindeki donanımı kontrol eden ve yöneten yazılım bileşenleri oluşturacak. Bu elbette ki Google'ın artırılmış gerçeklik yazılımı geliştirmedeki ilk deneyim değil. Google Glass tecrübesi bulunan şirketin portföyünde zaten Android için ARCore ve Project Tango gibi platformlar var.

Akıllı gözlük üreticisi North'u bünyesine kattı

Google, 2020 yılında Focals akıllı gözlükleri üreten Kanada merkezli North şirketini satın aldı. Akıllı telefondaki verileri kullanıcıların gözüne yansıtan Focals hava durumu, bildirimler, tarih ve saat gibi bilgilerin gözlük üzerinden takip edilebilmesine olanak sağlıyor. Google'ın North'u satın alması zaten bu alanda bir hazırlık içerisinde olduğunu ortaya koymuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim