Anlık Bildirim

GTA 6 sızıntısı oyun dünyasına pahalıya mal olabilir

GTA 6 ile ilgili bir siber saldırganın neredeyse tüm verileri çalması oyun dünyasını derinden sarstı. Geliştirici ekipte moraller sıfır, saldırının kaynağı araştırılıyor.

GTA 6 Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde GTA 6 oynanış videolarının sızdırılması ile oyun dünyasının gündemi alt üst olmuştu. Hacker firmaya şantaj yapmaya başlarken yaşanan gelişmelerin oyun dünyası için iç açıcı olmadığı bir gerçek.

GTA 6 nasıl sızdırıldı?

Gelen bilgilere göre firmanın iç sunucularına sızan saldırganlar GTA 6 ile ilgili resimler, 10 bin satırlık kod, debug kayıtları gibi pek çok veriyi ele geçirdi. Take-Two Interactive sızıntıları engellemek için YouTube ve Twitter gibi sosyal ağlarda telif hakkı mücadelesine başladı. Hacker grubu ise istekleri karşılanmazsa GTA V ve GTA 6 kaynak kodlarını yayınlayacağını belirtiyor.

Uzun bir süredir GTA 6 için gece-gündüz çalışan geliştirici ekip için sızıntı tam bir yıkım oldu. İşi gücü bir tarafa bırakıp sızıntının kapsamını ve sonuçlarını araştırmaya başlayan ekibin moralinin çok bozulduğu ifade ediliyor. Yaşanan bu ani yük değişikliği ise muhtemelen bir gecikmeyi de beraberinde getirecek. Ayrıca sızıntıda ihmali olan kişilerin başının ağrıyacağı da kesin.

GTA 6 oyununun 2024 yılında piyasaya çıkması bekleniyordu ancak belki sene içerisinde belki de seneler arası bir gecikme yaşanabilir. Her şeyin istendiği gibi gitmesi adına Take Two ve Rockstar firmalarının biraz daha fazla zaman kullanmak isteyeceği tahmin ediliyor. Haliyle işin ucu oyunculara dokunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20310 kez okundu.
30 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gta 6, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim