Anlık Bildirim

Merck, Molnupiravir için Avrupa İlaç Ajansı’ndan onay istedi

Salı günü yapılan açıklamalara göre ağızdan alınan ilk COVID ilacını üreten Merck, Avrupa İlaç Ajansı’ndan (EMA) onay istedi. EMA ise ilacın değerlendirmeye alındığını duyurdu.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından salı günü yapılan açıklamalara göre, ABD merkezli ilaç şirketi Merck’in geliştirdiği Molnupiravir COVID ilacı değerlendirmeye alındı.

Molnupiravir Avrupa'da onay alabilir Tam Boyutta Gör

EMA, yaptığı açıklamalarda Merck’in geçtiğimiz günlerde başvuruda bulunduğunu ifade etti. Açıklamalara göre Molnupiravir isimli ilacın kullanıma uygun olup olmadığı değerlendirilecek ve önümüzdeki haftalarda olumlu veya olumsuz bir karara ulaşılacak.

Geçtiğimiz hafta da EMA’da bulunan yetkililer, ilacın COVID geçirme riski yüksek insanlarda kullanılmasını tavsiye ettiklerini duyurmuştu. Ayrıca ajans, ilacın COVID’e yakalandıktan sonraki beş gün içinde alınmasının çok önemli olduğunu belirtmişti. Bu açıklamalar sebebiyle de EMA’nın ilaca onay verme ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

İngiltere onay vermişti

Bu ay başında da İngiltere, Molnupiravir’e onay vermişti ve bunu yapan ilk ülke olarak kayıtlara geçmişti. Ekim ayında da Merck, ilacın acil kullanım onayı alması için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvurmuştu. FDA’nın ise ilaca onay verip vermeyeceğinin aralık ayında belli olacağı belirtilmişti.

Pfizer de COVID hapı geliştirdi

Bunlara ek olarak, Pfizer/BioNTech COVID-19 aşısının üreticilerinden Pfizer de geliştirdiği COVID hapı için FDA’ya acil kullanım onayı başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Paxlovid isimli bu ilacın hastaneye yatışları ve ölüm oranlarını %89 oranında azalttığı ifade edilmişti.

Uzmanlar, şu sıralar Avrupa’da artan vakalar sebebiyle bu tarz ilaçların hastanelerin üzerindeki yükü azaltabileceğini ve hastalıkla mücadelede önemli bir adım olabileceğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim