Anlık Bildirim

Twitter güvenilir arkadaşlara Tweet atma özelliğini test ediyor

Twitter kullanıcıların biraz daha zaman akışını kontrol edebilmesine imkân tanıyacak yeni özellikleri gündemine aldığını duyurdu. Bunlar şimdilik geliştirme aşamasında ve test ediliyor.

Twitter güvenilir arkadaşlar Tam Boyutta Gör

Pandemi döneminde kullanıcı etkileşimini ve reklam gelirlerini önemli ölçüde arttıran Twitter yenilik geliştirmeye devam ediyor. Yeni gelir modeli sağlayacak abonelik ve ücretli takip yeniliklerinden sonra şimdi de güvenilir arkadaşlar listesi test ediliyor.

Twitter güvenilir arkadaşlar nedir?

Twitter tasarımcısı Andrew Courter tarafından paylaşılan görsellere göre kullanıcılar bir güvenilir arkadaş çevresi oluşturabilecek. Sadece bu çevreye özel Tweet gönderecek ve dışarıda kalan takipçiler göremeyecek. Böylece herkese gönderdiği ve güvenilir çevresine gönderdiği mesajlar farklı olabilecek. Güvenilir arkadaş listesinde olanların zaman akışlarında kronolojik ve algoritmik seçeneğinin yanında güvenilir seçeneği de olacak. 

Diğer taraftan kullanıcıların farklı yüzler altında gönderi paylaşması da mümkün oluyor. Örneğin ekonomi konusunda ve günlük hayat konusunda paylaşım yapılacak iki farklı yüz belirlenebiliyor. Bu temalar herkese açık veya kapalı olabiliyor ve takipçilerin de seçme hakkı oluyor. Böylece kişisel gönderilerini daha çok beğenenler ekonomi ile ilgili gönderileri almamış oluyor.

Twitter farklı yüzler Tam Boyutta Gör

Son olarak sözlü saldırılara ve tacizlere maruz kalmayı azaltacak bir özellik daha test ediliyor. Kullanıcı bu özellikte görmek istemediği kelimeleri veya terimleri seçebiliyor. Gönderilere gelen cevaplarda veya kullanıcının etiketlendiği gönderilerde Twitter bu hassasiyeti karşı tarafa iletiyor. Yeni özellik bu kelimeler ile gönderi atmayı doğrudan engellemese de kullanıcının daha az maruz kalmasını sağlıyor. 

Twitter hassas kelimeler Tam Boyutta Gör

Kullanıcıların ve takipçilerin biraz daha zaman akışını kontrol edebilmesine imkân tanıyacak yeni özellikler henüz geliştirme aşamasında. Bu bakımdan kesin bir şekilde kullanıma sunulacağını söylemeyiz.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim