Anlık Bildirim

Harp başlıklı Atmaca füzesinin ilk atışında tam isabet!

Harp başlıklı Atmaca füzesi TCG Kınalıada'dan ilk kez atıldı. Atmaca, hedefi tam isabetle tutturup başarılı bir şekilde imha etti. Atmaca füzesinin özellikleri haberimizde.

Harp başlıklı Atmaca füzesinin ilk atışında tam isabet! Tam Boyutta Gör

Roketsan tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk gemisavar füzesi Atmaca, milli gemimiz TCG Kınalıada’dan harp başlıklı olarak ilk kez atıldı. Hedefi başarılı bir şekilde imha etti. Atmaca, seri üretime hazırlık kapsamında bir atış testini daha başarıyla tamamladı.

Atmaca füzesinin özellikleri

Atmaca, Harpoon füzelerine alternatif olarak geliştirildi. 220 kilometre menzildeki düşman gemisinin kritik parçalarına zarar verebilecek güce sahip. Otonom uçuş yapıyor. Yüksek hassasiyetle hedefi tutturuyor. Tüm hava şartlarında görev yapabiliyor. Üç boyutlu görev planlama, düşük radar izi, yeniden saldırı, hedef güncelleme ve atışı iptal etme yeteneğiyle öne çıkıyor.

Atmaca’nın seri üretim versiyonunda yerli seyir füzesi motoru kullanılacak. Atmaca ile birlikte Deniz Kuvvetleri’nin ABD’li Harpoon’a bağımlılığı ortadan kalkacak. Atış testi yapılan füzenin fırlatıcı kanisterinin üzerine Şehit Deniz Kurmay Yarbay Şükrü Cömert ve Şehit Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz'in isimleri verildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11236 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
atmaca, roketsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim