Anlık Bildirim

Hindistan, hükümetten izinsiz yapay zeka çıkarılmasını yasaklıyor

Hindistan, yapay zeka modellerinin kullanıma sunulmasına yönelik yeni bir düzenleme getirdi. Şirketlerin artık yapay zeka modellerini yayınlamadan önce hükümetten izin alması gerekiyor.
Hindistan, hükümetten izinsiz yapay zeka çıkarılmasını yasaklıyor Tam Boyutta Gör
Hindistan, yapay zeka konusundaki küresel tartışmalarda giderek daha aktif bir rol oynuyor. Güney Asya ülkesi son olarak büyük teknoloji şirketlerini, yeni yapay zeka modellerini kullanıma sunmadan önce hükümetten izin almaları konusunda uyaran bir açıklama yaptı.

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Cuma günü şirketlere yönelik bir uyarı yayınladı. Buna göre firmalardan hizmet veya ürünlerinin "herhangi bir önyargı veya ayrımcılığa izin vermediğinden ve seçim sürecinin bütünlüğünü tehdit etmediğinden" emin olmaları isteniyor.

Hindistan, hükümetten izinsiz yapay zeka çıkarılmasını yasaklıyor Tam Boyutta Gör

Rapor sunmaları istendi

Bakanlık tavsiyenin yasal bir bağlayıcılığı olmadığını kabul etse de, Hindistan BT Bakan Yardımcısı Rajeev Chandrasekhar bu uyarının gelecekteki düzenlemeleri işaret ettiğini söyledi. Deneyimli politikacı ayrıca "Bugün bunu bir tavsiye olarak yapıyoruz ve sizi buna uymaya çağırıyoruz" diyor.

Tavsiyede teknoloji şirketlerinden 15 gün içinde bakanlığa "Alınan Önlemler ve Durum Raporu" sunmaları talep ediliyor. Bu raporda şirketlerin, yanlış bilgi ve dezenformasyonla mücadelenin yanı sıra hizmetlerinin tarafsız ve objektif olduğunu göstermek için hangi adımları attıklarını açıklamaları gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim