Anlık Bildirim

HİSAR-A+ hedef uçağı başarıyla vurdu

HİSAR-A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi bir testi daha başarıyla geçti. TSK'ya teslim edilen HİSAR-A+, muayene ve kabul faaliyetlerini tamamladı.

HİSAR-A+ hedef uçağı başarıyla vurdu Tam Boyutta Gör

ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen Hisar-A+ Hava Savunma Füzesi, bir testi daha başarıyla tamamladı. HİSAR-A+ bu defa otonom atış sisteminden fırlatıldı. Hedefi başarıyla imha etti.

HİSAR-A+, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmişti. Teslimat sonrasında TSK tarafından yapılan muayene ve kabul faaliyeti kapsamında 3 Mayıs 2021’de Aksaray Atış Alanında, Otonom Füze Fırlatma Sisteminden gerçekleştirilen HİSAR-A füzesi atışında hedef uçak başarı ile vuruldu.

HİSAR-A+ özellikleri

HİSAR-A+, alçak irtifa hava savunma sistemi olarak geliştirildi. Hızlı konuşlanma, kısa reaksiyon süresi ve hızlı mevzi değiştirme kabiliyetiyle dikkat çekiyor. 15 kilometre önleme menzili ve 8 kilometre önleme irtifasına sahip. Sabit veya hareketli birliklerin, zırhlı birliklerin korunması için görev yapacak. Sabit kanatlı uçak, döner kanatlı uçak, seyir füzeleri, İHA ve havadan karaya atılan füze tehditlerine karşı kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10065 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, aselsan ve
2 etiket daha hisar-a+ Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim