Anlık Bildirim

Hızlı ve Öfkeli 9 gişelere hızlı girdi: Pandeminin yeni kralı oldu

Hızlı ve Öfkeli 9 gişlere rekor kırarak giriş yaptı. İlk hafta sonunda 162 milyon dolar hasılat elde eden film, Godzilla vs. Kong'u geride bırakarak pandeminin yeni kralı oldu.

hızlı ve öfkeli 9 gişe rekoru kırdı Tam Boyutta Gör

Bu yılın en heyecanla beklenen filmlerinden olan Hızlı ve Öfkeli 9 gişelere çok hızlı bir giriş yaptı. Film ilk haftasında yalnızca altı ülkede vizyona girmiş olmasına rağmen Godzilla vs. Kong'u geride bırakarak yeni bir pandemi rekoru kırmayı başardı. The Hollywood Reporter'da yer alan verilere göre Hızlı ve Öfkeli 9, ilk hafta sonunda 162,4 milyon dolar kazanarak pandeminin en iyi açılışını yapan hollywood filmi oldu.

Hızlı ve Öfkeli 9 anavatını olan Kuzey Amerika'da henüz vizyona girmiş değil. İlk hafta sonu hasılatının çok büyük bir kısmı ise yalnızca Çin'den gelmiş. The Hollywood Reporter'ın bildirdiği verilerde Hızlı ve Öfkeli 9'un ilk hafta sonunda Çin'de tam 135,6 milyon dolar hasılat elde ettiği belirtiliyor. Kalan 27 milyon dolarlık hasılat ise Rusya, Güney Kore, Hong Kong, Mısır ve BAE'nin payı olmuş..

Pandemiyi kısa sürede atlatıp normale dönmeyi başaran Çin, geçtiğimiz yıl içerisinde ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük sinema pazarı haline gelmişti. Şu sıralar artık yerel filmlerle birlikte Hollywood yapımları da en çok Çin pazarına önem verir hale geldi.

Hızlı ve Öfkeli 9'un gişe rakamlarıyla ilgili bazı açıklamalar yapan Universal Stüdyoları uluslararası dağıtım başkanı Veronika Kwan Vandenberg,"Bu rakamlar bizim için, doğru film vizyona girdiğinde seyircilerin sinemalara geri dönmeye hazır olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

200 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlanan Hızlı ve Öfkeli 9'un gişe macerası sonunda 500 milyon doları geride bırakması bekleniyor. Filmin önümüzdeki ay Kuzey Amerika'da da vizyona girmesiyle birlikte gişe rakamları hızla yukarılara tırmanacak.

Hızlı ve Öfkeli 9 sinemaların önümüzdeki ay açılması durumunda ülkemizde 18 Haziran'da vizyona girecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
55100 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim