Anlık Bildirim

Huawei AppGallery 530 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Huawei AppGallery farklı promosyonların da etkisiyle 2020 yılını 530 milyon aylık aktif kullanıcı ve 384 milyar civarında indirme sayısı ile kapatmayı başardı.

Huawei AppGallery 530 milyon aktif kullanıcıya ulaştı Tam Boyutta Gör

ABD ambargosu sonrasında Google ile yollarını ayırmak zorunda kalan Huawei hızlı bir şekilde AppGallery platformunu geliştirmiş ve kendi mobil servislerini hayata geçirmişti. AppGallery mağazası büyümeye devam ediyor.

Huawei AppGallery ne kadar kullanıcıya sahip?

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Huawei AppGallery mağazası aylık 530 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. 2020 yılında toplam uygulama indirme de 384 milyar ile yüzde 83 artış gösterdi. Oyun indirmeleri ise yüzde 500 civarında arttı.

2019 yılında bir milyon kullanıcı sayısını geçen 25 ülke varken şimdi 5 kıtada 42 ülkeye ulaştı. Geliştirici tarafında ise 2.3 milyon rakamına erişilmiş. 2019 yılına göre yüzde 77 civarında bir artış var.

Huawei ekosisteminin büyümesi için haliyle yeni kullanıcı girişi gerekiyor ancak üretim sıkıntısına giren firmanın bu yıl büyük yaşayacağı öngörülüyor. Bu bakımdan uygulama ekosistemi de sıkıntıya girecek. Yıl içerisinde farklı markalarla yapılacak ortaklıklar en azından uygulama ekoesistemini ayakta tutabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim