Anlık Bildirim

Huawei, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden birini satın almayı planlıyor

Huawei'nin kendi elektrikli otomobillerini üretmek için Çinli otomobil markalarından birini satın alacağı bildiriliyor. Reuters'ın haberine göre adaylar arasında Seres ve ArcFox var.

Huawei, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden birini satın almayı planlıyor Tam Boyutta Gör

Çinli teknoloji devi Huawei, elektrikli otomobiller konusunda ciddi bir ilerleme kaydetmeyi hedefliyor. Şirket bu proje kapsamında küçük otomobil üreticilerinden birini satın alabilir.

Reuters'ın haberine göre Huawei, Çin merkezli elektrikli otomobil şirketlerinden birini satın almak için görüşmelerde bulunuyor. Adaylardan biri Sokon holding bünyesindeki Seres, diğeri ise BAIC Group çatısı altında faaliyet gösteren ArcFox.

Huawei, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden birini satın almayı planlıyor Tam Boyutta Gör

İki markayla da iş birliği söz konusu

Huawei'nin söz konusu şirketlerle hali hazırda verimli bir iş birliği yürüttüğünü hatırlatalım. Her iki marka da otomobillerindeki multimedya sistemlerinde Huawei'nin işletim sistemini kullanıyor.

Buna ek olarak Huawei, Seres'in elektrikli otomobillerini kendi perakende ağı üzerinden satıyor. Ayrıca, Arcfox'un azınlık hissedarı konumunda. Huawei'nin kendi tasarladığı ilk elektrikli otomobili bu yıl piyasaya sürmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim