Anlık Bildirim

Huawei'den, Google Play yasağına çözüm: Akıllı telefonlara popüler uygulamalar önceden yüklenecek

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Huawei, Google servislerine olan yasağı aşmak için yeni bir yöntem izleyecek. Şirket ürettiği cihazlara 70'e yakın popüler uygulamayı önceden yükleyecek.

Huawei'den, Google Play yasağına çözüm: Akıllı telefonlara popüler uygulamalar önceden yüklenecek Tam Boyutta Gör

Çinli telekomünikasyon şirket Huawei'nin, ürettiği akıllı telefon ve diğer cihazlarında Google servislerini kullanması yasaklanmıştı. Şirket bu yasağın kullanıcıları çok fazla etkilememesi için farklı bir yönteme başvuracak.

Huawei'den yasağa alternatif çözüm

Şirketin üreteceği yeni akıllı telefon modellerine, en popüler 70 Android uygulamasını önceden yükleyeceği belitiliyor. Uygulama listesinin bölgeye göre değişiklik göstereceği açıklanırken, bu listenin Google Play Store'da en çok indirilenler sıralamasına göre düzenli olarak güncelleneceği ifade edildi. Bununla birlikte ABD yasaklarının devam etmesi sonucu şirket cihazlarına Facebook Messenger, Instagram ve WhatsApp gibi en popüler uygulamaları da yükleyemeyecek.

Huawei'den, Google Play yasağına çözüm: Akıllı telefonlara popüler uygulamalar önceden yüklenecek Tam Boyutta Gör

Huawei aldığı bu kararla birlikte, kullanıcıların popüler uygulamalara erişmek için APK dosyalarını yüklemek zorunda kalmamalarını da sağlamış olacak. Şirket ayrıca Google hizmetlerine alternatifler de sunacağını belirtiyor. Örneğin cihazlara Youtube yerine Huawei Video ve Google Haritalar yerine de Tom-Tom uygulamaları yüklenebilecek. Geçtiğimiz günlerde şirket yönetiminden yapılan açıklamalar, ABD yasakları kalksa bile, Huawei'nin olası bir yeni yasağa karşı kendi ekosistemini oluşturmaya devam edeceği yönünde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27265 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim