Anlık Bildirim

Huawei HiCar akıllı araç ekranı ortaya çıktı

Huawei HiCar akıllı araç ekranı HarmonyOS 2.0 ile araç içerisinde bir tablet deneyimi yaşatacak. Mekanizmalı kamera ve Huawei HiLink ile oldukça fonksiyonel bir yapıya sahip.

Huawei HiCar akıllı araç ekranı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Huawei’nin ağır ambargolar sonrasında geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemi ilk kez yönlendiricilerde kullanılmıştı. Yavaş yavaş Huawei’nin tüm ekosisteminde yerini alması beklenen platform bir araç içi bilgi ekranında ortaya çıktı.

Huawei HiCar nedir?

Huawei HiCar firmanın HarmonyOS 2.0 yüklü ilk araç içi akıllı ekranı olma özelliğine sahip. 21:9 görüntü oranı olan ekranda bir de mekanizmalı ön kamera yer alıyor. Arka kısımda ise bir hoparlör mevcut. Hali hazırdaki araç içi sistemlerin aksine HiCar araç ekranı bir tablet tarzında kullanım tecrübesi sunuyor.

Henüz Huawei HiCar ne tür teknik detaylar sunuyor ve araç içi montajı nasıl olacak resmi olarak açıklanmış değil. Bununla birlikte ilk olarak Çin’de üretilen araç modellerinde kullanılacağını tahmin etmek yanlış olmaz.

Ülkedeki geniş otomotiv sektörü ortaklıkları ile Huawei’nin hızlı bir şekilde benimseneceği tahmin ediliyor. Elbette mevcut durumda bir işlemci üretim sıkıntısı da var ancak bu tür cihazlarda 14nm veya 22nm gibi daha olgun üretim süreçleri pek sorun olmuyor. Bu bakımdan Huawei biraz daha rahat hareket edebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim