Anlık Bildirim

Huawei'nin Android alternatifi HarmonyOS için lansman tarihi açıklandı

ABD yaptırımlarının, kendi işletim sistemini geliştirmeye zorladığı Huawei, nihayet Android alternatifi olan HarmonyOS'u resmi olarak tanıtacağı tarihi duyurdu.

Huawei'nin Android alternatifi HarmonyOS için lansman tarihi açıklandı Tam Boyutta Gör

Huawei, birkaç yıldır HarmonyOS olarak adlandırılan kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirket kısa süre önce Çin'deki geliştiriciler için bir test sürümü yayınladı ve şimdi yeni platformunu resmi olarak başlatmaya hazır gibi görünüyor.

Youtube ve Weibo'daki resmi HarmonyOS hesabında, yeni Huawei işletim sisteminin lansman tarihini ortaya koyan bir teaser videosu yayınlandı. 2 Haziran 2021'de Pekin saatiyle 20:00'da (Türkiye saatiyle 15:00) gerçekleşecek. Bunun, küresel bir lansman mı yoksa Çin için yerel bir etkinlik mi olacağı ise belirtilmedi.

300 milyon cihaz HarmonyOS çalıştıracak

HarmonyOS'un geliştirilmesinin 2016 baharında başladığını hatırlayın. Android uygulamalarıyla uyumlu ve Huawei tüm akıllı telefonlarını bu işletim sistemine güncellemeyi planlamakta. Söylentilere göre diğer akıllı telefon üreticileri de Huawei'nin yeni işletim sistemiyle ilgileniyor. Ancak HarmonyOS uygulama yelpazesi yalnızca akıllı telefonlarla sınırlı değil.

HarmonyOS, akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatlerden akıllı TV'lere ve araç multimedya sistemlerine kadar çok çeşitli cihazlara kurulabilen tamamen açık kaynaklı ve çok yönlü bir platform. Huawei, 2021'in sonunda, 200 milyonu şirketin kendi cihazları ve diğer 100 milyonu da ortak ürünler olmak üzere yaklaşık 300 milyon cihazın HarmonyOS'ta çalışmasını planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim