Anlık Bildirim

Huawei'nin Harmony işletim sistemi, Android'in kopyası çıktı

Huawei yöneticilerinin ısrarla, Android işletim sisteminin kopyası olmadığını savundukları HarmonyOS'un, Android 10'dan bir farkı olmadığı ortaya çıktı.

Huawei'nin Harmony işletim sistemi, Android'in kopyası çıktı Tam Boyutta Gör

Çinli teknoloji devi Huawei'nin, ABD ambargoları sonrasında gelişimine hız kazandırdığı HarmonyOS'un, Android'den farklı yepyeni bir işletim sistemi olduğu, üzerine basa basa belirtiliyordu. Ancak yapılan inceleme ve analizler durumun böyle olmadığını gösteriyor.

Akıllı telefonlar için geliştirilen HarmonyOS'un, Huawei tarafından duyurulmasından bu yana, yeni mobil platformun Android'den ne kadar farklı olacağı konusunda tartışmalar mevcuttu. Bu tartışmalar, HarmonyOS'un beta sürümüne sınırlı erişim getirilmesi ile birlikte daha da arttı ve ArsTechnica teknoloji editörü Ron Amadeo, HarmonyOS'u test edip sonuçları paylaştı.

Huawei'nin Harmony işletim sistemi, Android'in kopyası çıktı Tam Boyutta Gör

Çatallama (forking) yapılmış

Amadeo, HarmonyOS'u EMUI arayüzüne ve birkaç küçük değişikliğe sahip bir Android kopyası olarak tanımlıyor. Aynı zamanda, arayüzün bile Huawei'nin Android akıllı telefonlarına yüklediği EMUI sürümünün tam bir kopyası olarak kaldığına dikkat çekmiş. Amadeo'ya göre, çatallama yaparak Android kopyası oluşturmanızın ve kendi markanız altında işletim sistemi olarak çalıştırmanızın yanlış bir tarafı yok, ancak bunu açık ve şeffaf bir şekilde yapmalısınız. Zira çatallama (forking) olarak adlandırılan yöntemde, bir yazılım projesinin kaynak kodları kopyalanarak, yeni bir projede kullanılıyor.

Huawei'nin Harmony işletim sistemi, Android'in kopyası çıktı Tam Boyutta Gör

Ocak ayının başlarında ise üst düzey bir Huawei yöneticisi, HarmonyOS'un iOS ve Android'in bir kopyası olmadığını açıklamış ve temel farklılıklarını listelemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
45532 kez okundu.
48 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, HarmonyOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim