Anlık Bildirim

Huawei-TSMC ortaklığı ABD boykotuna takılabilir

Üretim hatlarında yüzde 10 oranının üzerinde ABD kaynaklı teknoloji kullanıyorsa yakın gelecekte TSMC, ortağı Huawei için yonga üretimi kısmak zorunda kalabilir.

Huawei-TSMC ortaklığı ABD boykotuna takılabilir Tam Boyutta Gör

Yazılım tarafında ABD ile olan ilişkilerini bir nebze iyileştiren Huawei bununla birlikte donanım tarafında sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. ABD’nin koyduğu kısıtlamalar sadece ABD’li firmaları değil ABD teknolojisini kullanan yabancı firmaları da etkiliyor.

Global çapta kısıtlama

Yakın zamanda Trump hükümetinin Huawei’ye yönelik bir donanım kısıtlaması uygulayacağı gündeme geliyor. Bu kısıtlamaya göre Huawei ile iş birliği yapmak isteyen firmaların en fazla yüzde 10 ABD teknolojisi kullanıyor olması gerekecek.

Yani A firmasının üretim için kullandığı ABD menşeli ekipmanlar ve teknolojiler yüzde 15 civarındaysa Huawei ile bu sınıfta iş birliği yapamıyor. TSMC ve Huawei arasındaki ilişki de tam bu şekilde.

7nm sürecindeki Kirin yongalarını üreten TSMC tesislerinde ABD teknolojisinin oranı yüzde 9 civarında. Ne var ki 14nm sürecindde bu oran yüzde 14 seviyesine çıkıyor. Yani kısıtlamaya tabi oluyor.

TSMC şimdilik herhangi bir kısıtlama uygulanmadığını belirtiyor ancak karar yürürlüğe girdiğinde 14nm Kirin işlemcilerin üretimi sıkıntıya girecek. Huawei’nin bu tavır karşısındaki hamlesi merakla bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim