Anlık Bildirim

Hyundai Ioniq 5'e batarya, süspansiyon ve soğutma sistemi dopingi

Koreli üretici, 2023 model yılında başarılı modeli Hyundai Ioniq 5'e bir dizi güncelleme getirecek. Bataryasi biraz daha büyüyen modelde yeni soğutma sistemi, süspansiyon ve dijital aynalar bulunacak.

Hyundai Ioniq 5'e batarya, süspansiyon ve soğutma sistemi dopingi

Bundan yaklaşık 1 yıl önce tanıtılan elektrikli Hyundai Ioniq 5'e Avrupa pazarı için küçük bir güncelleme geliyor. Batarya, süspansiyon ve opsiyon listesinde ufak dokunuşlar yapılmış.

Hyundai Ioniq 5'in üst versiyonlarında 72,6 kWsa'lik batarya paketi kullanılıyor. Koreli üretici, bunu 77,4 kWsa'lik yeni bir batarya ile değiştirme kararı almış. Mevcut batarya, WLTP'ye göre 483 kilometreye kadar menzil sağlıyor. Yeni batarya bu değeri biraz daha yükseltip 500 kilometre sınırını zorlayacaktır. Öte yandan, daha küçük seçenek olan 58 kWsa'lik bataryada değişim yok.

Bir diğer önemli iyileştirme de pillerin soğutulması tarafında yapılmış. Yeni batarya soğutma sistemi, hareket esnasında bataryanın sıcaklığını otomatik ayarlayarak şarj noktasına ulaşıldığında optimum şarj için gereken sıcaklıkta olmasını sağlıyor. Söz konusu sistem, sürücünün navigasyon sistemi üzerinde bir şarj noktasını varış noktası olarak işaretlemesi ile otomatik devreye giriyor.

Hyundai Ioniq 5, 2023 yılından itibaren dijital ayna opsiyonuna da sahip olacak. Dijital dikiz aynası, arka spoyler üzerindeki kameradan elde ettiği görüntüyü sürücüye aktaracak. Böylece sürücü için daha temiz ve engelsiz bir görüntü sağlanmış olacak. Eklenecek diğer bir opsiyon ise geleneksel yan aynalar yerine eklenen kameralar. Bu opsiyona zaten elektrikli araç pazarındaki bazı modellerden aşinayız.

Son değişiklik ise Smart Frequency Dampers (SDF) adı verilen amortisörler. Hyundai, bu yeni sistemin nasıl çalışacağı hakkında bilgi vermedi ancak arka aksın tepkisini iyileştireceğini, bunun da sürüş konforu, gövde kontrolü ve yol tutuş gibi alanlara olumlu yansıyacağını belirtti.

Koreli üretici, Ioniq 5'in satışlarından ve marka imajına etkisinden memnun. Satışa sunulmasından bu yana çeşitli ödüller almayı da ihmal etmeyen elektikli model, Dünyada Yılın Otomobili Ödülü için seçilen finalistler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim