Anlık Bildirim

iFixit, Apple Watch Sport'un içini amayı bitirdi, çelik versiyona devam ediyor

iFixit, Apple Watch Sport'un içini amayı bitirdi, çelik versiyona devam ediyor
 
Güncel elektronik ürünlerin tamir edilebilirlik durumları hakkında ayrıntılı bilgiler sunan iFixit, sabah saatlerinden beri canlı olarak devam ettiği Apple Watch Sport'un içini amayı bitirdi. Dünyaca ünlü site çelik "Watch" versiyonu içinse sürece aktif olarak devam ediyor.
Apple'ın Watch, Watch Sport ve Watch Edition olmak üzere üç farklı versiyon halinde hazırladığı akıllı saati Watch, iFxit'in karşısına ilk olarak "Sport" versiyonuyla çıktı. Temel teknik detaylarına burada değindiğimiz akıllı saat, iFixit tarafından açıklanan yeni bilgilere göreyse bünyesinde 205 mAh gücünde bir batarya taşıyor ve bu değeriyle birçok Android Wear akıllı saatin ciddi oranda gerisinde kalıyor. Apple tarafından 1 gün kullanım ömrü sunabileceği söylenen ürün, 26 adımda açılarak 10 üzerinde 5 puan aldı ve orta zorlukta tamir edilebilirlik seviyesindeki diğer teknolojik cihazların arasına yerleşti.
Aldığı olumlu yorumlar arasında kordonun kolaylıkla çıkartılabilir ve değiştirilebilir olması, ekranı çıkartmanın zor ancak imkansız olmaması ve içi açıldıktan sonra bataryayı değiştirmenin oldukça kolay olması yer alan Apple Watch Sport, olumsuz olaraksa çevresel kablolama ve lehimleme nedeniyle diğer parçaların çıkartılmasının neredeyse imkansız olması ve kapalı yapıdaki S1 (Apple tarafından özel tasarlanan "System in Package") birimi nedeniyle levha seviyesinde tamirin imkansız olması yorumlarını aldı.
iFixit, Apple Watch Sport'un içini amayı bitirdi, çelik versiyona devam ediyor
 
iFixit'in 28. adım olarak devam ettiği çelik kordonlu, safir camlı ve çelik kasalı Apple Watch ise kullanılan materyaller dışında Apple Watch Sport'dan farklı bir iç tasarım yapısı taşımıyor. iFixit'in Apple Watch için hazırladığı sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Apple Watch Teardown

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim