Anlık Bildirim

iPhone 8 ekrana bakıldığında bildirimleri sessize alabilir

Geliştirici Guilherme Rambo tarafından mercek altına alınan HomePod yazılımında, iPhone 8'in kullanıcı ekrana baktığında bildirim seslerini otomatik olarak kısacağını gösteren kodlar ortaya çıktı.
Apple'ın bir hafta önce geliştiricilere açtığı HomePod firmware yazılımı şirketin henüz resmi olarak duyurmadığı ürünler hakkında bilgi vermeye devam ediyor. iOS geliştiricisi Guilherme Rambo bu kez yazılımda, iPhone 8'in kullanıcı ekrana baktığında bildirim seslerini otomatik olarak kısacağını ima eden kod satırlarına rastladı.
Apple'ın yeniden tasarlanmış OLED ekranlı iPhone'unun PrimeSense teknolojisi ile güçlendirilmiş 3D yüz tanıma sistemine sahip olduğu düşünülüyor. Biyometrik kimlik doğrulamayla ilgili "TLAttentionAwarenessObserver" ile başlayan kod satırı cihaz sahibi ekrana baktığında bildirimlerin otomatik olarak sessize alınabilmesi için kızılötesi derinlik sensörlerinin kullanılabileceğini ortaya koyuyor.

Yüz tanıma sistemi "Face ID" olabilir

Apple'ın bir sonraki iPhone modeline "Face ID" olarak adlandırılan çok yetenekli bir yüz tanıma sistemi entegre edeceği yönünde söylentiler var. Hatta şirketin Touch ID'yi kaldırarak iPhone 8'de sadece yüz tanıma sistemi sunacağı bile iddia ediliyor. Ancak şirket bu konuda resmi bir açıklama yapmadığı için henüz kesinleşen birşey yok.
Yeni nesil iPhone'un iOS 11 mobil işletim sistemi ve kablosuz şarj da dahil olmak üzere birçok yeni özellikle birlikte gelmesi bekleniyor. iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'la birlikte tanıtılacak iPhone 8 muhtemelen üç renk seçeneğiyle piyasaya çıkacak. Cupertino merkezli teknoloji devinin Eylül ayında iPhone fanları için neler sunacağını görebilmemiz için önümüzde sadece sayılı günler kaldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4392 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim