Anlık Bildirim

iPhone X satış tahminleri düşüyor

İlk piyasaya çıktığı dönemlerde 100 milyona kadar satış yapabileceği tahmin edilen iPhone X modelinin ateşi sönüyor. Yeni tahminler 60 milyonu zor göreceğine işaret ediyor.

Satışa sunulduğu ilk ayda ve önemli alışveriş etkinliklerinde yüksek bir ilgi gören iPhone X modeli doygunluğa ulaşmış görünüyor. Tüketici ilgisi artık daha düşük fiyatlı modellere yöneldi.

Algı tersine döndü

Analiz uzmanı Ming-Chi Kuo tarafından yapılan yeni tahminler iPhone X modelinin içinde bulunduğumuz çeyrekte 18 milyon civarında satış yapacağı yönünde. Normalde ilk tahminler 30 milyon seviyesine kadar çıkıyordu.

Tahminlerdeki düşüşün en büyük sebebi Çin’de kullanıcıların telefon değiştirme döngüsünün uzaması. Bu diğer üreticileri de olumsuz etkiliyor. İkinci olarak akıllı telefon pazarında doygunluğa ulaşılması çift haneli yükselişleri imkânsız hale getirdi. Son olarak iPhone X modelindeki çentik tasarımının kullanılabilir alanı azalttığı ve 5.5 inçlik bir ekran seviyesine düşürdüğü eleştirileri de önemli bir etken.

Diğer taraftan yılın ikinci çeyreği için de 13 milyon civarında bir tahmin var. Ayrıca firmanın yaz aylarının sonlarına doğru iPhone X üretimini sonlandırma planından bahsediliyor. Muhtemel iPhone X 2018 ve 6.5 inçlik iPhone X Plus modelleri için orijinal iPhone X stok bitirme hamlesi bu dönemde başlayacak. Böylece piyasaya çıktığı günden itibaren toplamda 62 milyon civarında iPhone X satılmış olacak.

Aslında yeni iPhone’lar çıktığında mevcut iPhone modellerinin fiyatları düşer ancak iPhone X fiyatı düşse bile yine yüksek kalacağından dolayı Apple’ın doğrudan stokları bitirmeyi tercih edeceği ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4929 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve
2 etiket daha iphone 8 iphone 8 plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim