Anlık Bildirim

iPhone'umu Bul özelliği, çalıntı arabanın yerini tespit etmek için kullanıldı

Apple cihazlarda bulunan iPhone'umu Bul özelliği bir hırsızlık vakasında kullanıldı. ABD'de yaşanan bir araba hırsızı, arabası çalınan kişinin iPhone'u sayesinde yakayı ele verdi.
Apple cihazlardaki iPhone'umu Bul özelliği, cihazınızın kaybolması veya çalınması durumlarında bulmanıza yardımcı olan bir özellik. Ancak ABD'de yaşanan bir araba kaçırma olayının çözümünde de kullanılması, ne kadar işe yarar olduğunu kanıtlıyor.

iPhone'unu arabada bıraktı

News Channel 5'in haberine göre ABD'nin Tennessee eyaletinin başkenti olan Nashville'de bir araba kaçırma olayı yaşandı. Kurban Chase Richardson, bir adamın elinde silahla arabasına yaklaştığını ve penceresine vurup dışarı çıkmasını söylediğini belirtiyor. Richardson tam da bu kaos anında iPhone'unu ön konsola gizlediğini ve arabadan çıktığını ifade ediyor.
Kurbandan cüzdanını da alan adam arabaya binip kayıplara karışıyor ve daha sonra Richardson durumu polise bildiriyor. Polise iPhone'unu arabada bıraktığını söyleyen adam, güvenlik güçlerinin iPhone'umu Bul özelliği sayesinde çalınan arabasını ve suçluyu yaklaşık 1 saat içinde yakaladıklarını açıkladı. ABD'de buna benzer birkaç olayın daha yaşandığı belirtmeden de geçmeyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7244 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hırsızlık, kayıp ve
2 etiket daha çalıntı Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim