Anlık Bildirim

İçerik üreticileri, Tumblr üzerinden para kazanabilecek

2010’ların başlarında popüler olan Tumblr, yıllar geçtikçe ciddi anlamda kullanıcı kaybı yaşadı. Tumblr, genç içerik üreticilerini sitesine çekmek için para kazanmalarına izin vermeye başlıyor.

İçerik üreticileri, Tumblr üzerinden para kazanabilecek Tam Boyutta Gör

2010’ların başında özellikle Y kuşağı tarafından ciddi popülerite kazanan Tumblr; Instagram, Twitter ve TikTok’un büyümesi ile ciddi anlamda popülerite kaybetti. Ancak Tumblr, hala sosyal medyadan vazgeçmiş değil. Tumblr’ın yeni özelliği Post+ ile içerik üreticileri, Tumblr’dan para kazanabilecek.

Post+, bir bakıma Patreon platformuna benziyor. İçerik üreticileri, hesaplarını gizli yapmaktansa bazı içeriklerini sadece paralı kullanıcılarına sunabiliyor. Şimdilik üreticilerin fiyatları seçmelerine izin vermeyen Post+, üç farklı üyelik ile geliyor. Aylık 3.99, 5.99 ve 9.99 dolara satılan üyeliklerden Tumblr, %5’lik bir komisyon alacak. Üreticiler, ücretsiz içerikler paylaşmaya da devam edebilecek.

İçerik üreticileri, Tumblr üzerinden para kazanabilecek

Tumblr’ın böyle bir adım atması, Z jenerasyonuna yönelik bir adım. Tumblr’ın baş ürün ve teknoloji sorumlusu Lance Willet’ın dediğine göre Z jenerasyonu, önceki kuşaklara göre internette ürettikleri içeriklerine değer veriyor ve içerikleri için para kazanmaları gerektiğini düşünüyor. Tumblr’ın kullanıcı grubunun %48’ini oluşturan Z jenerasyonu, Post+’tan oldukça memnun olacaktır.

Tumblr’ın aylık kullanıcı sayısı hakkında bir açıklama yapılmasa da, sitede 500 milyondan fazla blog bulunuyor ve günlük 11 milyon yeni içerik üretiliyor. Özellikle de pandemi ile internette içerik üretmenin popüler olduğu bugünlerde Tumblr, çok doğru bir adım atmış gibi görünüyor. Tumblr, partiye biraz geç kalmış olsa da Post+, yeni kullanıcılar çekmekte başarılı olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim