Anlık Bildirim

Influencer reklamları yapay zeka ile taranacak

Dijital reklamların denetimi için geliştiirlecek yapay zeka sistemi ile influencer reklamlarının yasal olup olmadığı incelenecek.                                       

Influencer reklamları yapay zeka ile taranacak Tam Boyutta Gör

Türkiye’deki dijital reklamlar hakkında değerlendirme yapmak üzere Reklam Konseyi toplantısı yapıldı. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen toplantıda yapay zekalı reklam tarama sisteminin geliştirileceğini söyledi.

Konseyde, Türkiye’deki dijital influencerların reklamların daha etkin takibi için yapay zeka sistemi kullanılması yönünde tavsiye kararı alındı.

Sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte reklamların denetimi zorlaştı. Geliştirilecek bir yapay zeka ile influencerların yasa dışı reklamlarının tespiti amaçlanıyor. Bu sayede sayısı her geçen gün artan influencerlar hızlı ve kolay bir şekilde denetlenecek. Yasa dışı reklamlardan kaynaklı olarak vatandaşın mağduriyet yaşamaması sağlanacak.

Yapay zeka sisteminin karşılıklı fayda sağlayacağını söyleyen Reklamverenler Derneği (RVD) ve Dijital Pazarlama İletişim Platformu (DPİP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, şunları kaydetti:

“Hayata geçirmeyi planladığımız bu sistemin, hem influencer'ın kendisi için hem de sosyal medyada aktif iletişim çalışmaları yapan reklam verenler dahil herkese faydasının olacağını düşünüyoruz. Aslında 'organize reklam veren' adını verdiğimiz büyük markalar influencer ortaklı çalışmalarında oldukça özenli fakat orta ve küçük ölçekli markaların hatalı ve yanlış yönlendirici uygulamaları var. Dolayısıyla bilinçlendirilmeleri gerekiyor ki bir sürü ceza ödemekten de kurtulsunlar”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim