Anlık Bildirim

İngiltere artık hibrit otomobiller için teşvik sunmayacak

İngiltere hükümeti 2011 yılından beri sunduğu teşvik programını değiştirdi. Gelecek aydan itibaren hibrit otomobiller için sunulan teşvikler kesilecek elektrikli otomobillerdeki teşvikler ise azalacak

İngiltere artık hibrit otomobiller için teşvik sunmayacak Tam Boyutta Gör
 

2040 yılına kadar benzinli ve dizel otomobil kullanımını tamamen sonlandırmak isteyen İngiltere, 2011 yılında vatandaşların hibrit ve elektrikli otomobillere yönelmeleri için önemli bir teşvik programı başlatmıştı. Bu program ile şarj edilebilen hibrit otomobil veya elektrikli otomobil satın alan vatandaşlar otomobilin gerçek değerinden 4500 pound daha az ödeyerek aracın sahibi olabiliyordu. Program kapsamında bugüne kadar 100 bin hibrit otomobilin, 60 bin elektrikli otomobilin satın alındığını belirten İngiltere hükümeti programda değişikliğe gitti.


Elektrikli otomobillerde teşvik miktarı azaltıldı 

9 Kasım tarihinden itibaren uygulanacak yeni programda şarj edilebilen hibrit otomobiller için herhangi bir teşvik yer almıyor. Teşvik programıyla şarj edilebilen hibrit otomobillerin pazarda yer edinmesini sağladıklarını belirten İngiltere hükümeti artık bu araçlar yerine elektrikli otomobillere ve hidrojen yakıt hücreli otomobillere destek vererek sıfır emisyon politikasını uygulamayı hedefliyor. Bununla birlikte yeni teşvik programında elektrikli otomobiller için sunulan maksimum indirim tutarının 4500 pound'dan 3500 pound'a düşürülmesi de dikkat çekiyor.


Ulaştırma Bakanlığı tarafından duyurulan yeni teşvik programına göre bir otomobilin yeni teşvik programından faydalanabilmesi için ilk olarak kilometre başına 50 gramdan daha az karbon salınımı gerçekleştiriyor olması şart. Buna ek olarak aracın menzilinin en az 110 kilometre olması da aranıyor. Böylece zaten teşvik programına dahil olmayan standart hibrit otomobiller ve bir önceki teşvik programında yer alan şarj edilebilen hibrit otomobiller, kilometrede 50 ila 75 gram arasında karbon salınımı gerçekleştirdiği için artık teşvik programının dışında. 


Bugüne kadar uygulanan 4.500 pound'luk teşvikle birlikte İngiltere'de Renault'un elektrikli otomobili Zoe'yi 13 bin 995 pound, Nissan'ın popüler elektrikli aracı Leaf'i 16 bin 680 pound, Volkswagen e-Up'ı 19 bin 750 pound, Kia Soul'u ise 25 bin 495 pound karşılığında satın almak mümkündü. Önümüzdeki aydan itibaren bu araçları satın almak isteyen kişiler daha düşük teşvikler nedeniyle bin pound daha fazla ödeyecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim