Anlık Bildirim

İngiltere, gece kulüplerinde uygulayacağı aşı pasaportu planını geri çekti

İngiltere Sağlık Bakanı’nın yaptığı yeni bir açıklamaya göre gece kulüplerine ve büyük etkinliklere giriş için getirilmesi planlanan aşı pasaportu zorunluluğu durduruldu.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, pazar günü BBC’ye yaptığı yeni bir açıklamada, gece kulüplerine ve kalabalık etkinliklere giriş için aşı pasaportunu zorunlu hale getirecek olan planı geri çektiklerini açıkladı: “Sırf yapmış olmak için böyle şeyler yapmamalıyız. Planı iyice inceledik ve yürürlüğe sokmamanın en iyi seçenek olduğuna karar verdik.”

Sajid Javid Tam Boyutta Gör

Aşı pasaportunun zorunlu hale geleceğinin açıklanması daha önce de birçok işletme ve milletvekili tarafından tepkiyle karşılaşmıştı. Plana göre insanların gece kulüplerine ve kalabalık etkinliklere girmesi için iki doz aşı veya negatif Covid-19 testine sahip olması gerekecekti.

Night Time Industries Association, bu planın sektöre zarar verebileceğini ve gece kulüplerinde ayrımcılık vakalarıyla karşı karşıya kalınabileceğini belirterek planın mantıklı olmadığını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

 Night Time Industries Association ve birçok yerel kuruluş alınan bu yeni karardan sonra olukça “memnun” olduklarını belirten açıklamalar yayınladı.

Aşı pasaportu Tam Boyutta Gör

“Yedekte tutulacak”

Yetkililer, bu ayın sonunda yürürlüğe girmesi beklenen planın sonbahar ve kış aylarında ihtiyaç duyulma ihtimaline karşın “yedekte” tutulacağını belirtti.

Ayrıca Sajid Javid yaptığı bir başka açıklamada, ülkeye giriş ve çıkışlarda istenen ve oldukça maliyetli olarak nitelendirilen PCR testi zorunluluğunun “mümkün olan en kısa sürede” kaldırmak istediklerini belirtti.

İngiltere’de günlük vaka sayıları şu an 29 bin civarında, ölüm sayısı ise 58 civarında seyrediyor. Ülkedeki 16 yaş üstünün %80’i ise tam olarak aşılanmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim