Anlık Bildirim

Intel Atom ve Xeon işlemcileri TSMC üretecek

Bir yanda mevcut üretim sıkıntıları diğer yanda pandeminin getirdiği zorluklar Intel’i iyice zorlamaya başladı. Firma Xeon işlemcilerini de TSMC üzerinden dökmeyi planlıyor.

Intel Atom ve Xeon işlemcileri TSMC üretecek Tam Boyutta Gör

Özellikle pandemi dönemi ile birlikte uzaktan eğitim ve çalışma konseptleri önem kazanmaya başladı. Bunun sonıucunda da görüntülü görüşme uygulamalarına olan talep inanılmaz artış gösterdi.

Bu noktada görüntülü görüşme uygulamalarının kendisi kadar kullanım ve altyapı tercihleri de belirgin bir artış içerisinde. Son kullanıcı tarafında dizüstü bilgisayar ve tablet modellerine ilgi artarken kurumsal tarafta da sunucu sistemlerine talep arttı.

Intel kendisine yetmiyor

Yaşanan bu talep artışları iki noktada Intel’i doğrudan ilgilendiriyor. Dizüstü tarafında düşük güç tüketen işlemciler ve kurumsal tarafta da Xeon işlemciler. Ne yazık ki tam da üretim sıkıntılarının ortasında rüzgara yakalanan Intel çözüm arayışında.

Geçtiğimiz yıl sonlarında bir kısım Celeron ve Pentium işlemcilerin üretmini ilk etapta TSMC ardından da Samsung’a kaydıran firma yavaş yavaş yükü arttırmaya başladı. Gelen bilgilere göre Atom ve Xeon işlemcilerin bir kısmı TSMC tarafından üretilecek.

Düşük güçteki Atom işlemcilerin rakip dökümcülere kaydırılması beklenen bir gelişmeydi ancak tasarımı biraz daha karmaşık olan Xeon işlemcilerin de TSMC tarafından dökülecek olması sürpriz oldu.

Intel Atom ve Xeon işlemcileri TSMC üretecek Tam Boyutta Gör

Halen üretim verimliliğinde istediği noktayı yakalayamayn Intel’in pandemi dönemi nedeniyle sıkıntılarının artmasın tüm gidişatı olumsuz etkiliyor. Henüz masa üstü tarafında 10nm sürecine geçilmiş değil. Üstelik grafik pazarında iddialı olmaya çalışacak Intel Xe grafikleri de üzerine binince işler içinden çıkılamaz bir hal almaya başladı. Firmanın önümüzdeki dönemde daha fazla üretim hattını TSMC ve Samsung’a kaydıracağı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim