Anlık Bildirim

Intel’den 7 milyar dolarlık Malezya yatırımı

EMIB ve Foveros üretim teknolojilerini geliştirerek çoklu yonga – MCM tasarımlarına hız vermeyi amaçlayan Intel, Malezya’daki tesislerine 7 milyar dolar yatırım yapıyor.

Intel Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizi nedeniyle tarihinin en büyük yatırım hamlesini başlatan Intel sadece kendi ülkesine değil farklı ülkelere de yatırım yapıyor. Çin konusunda hükümetten uyarı alan firma diğer Asya ülkelerindeki tedarikçilerini gözüne kestirdi. 

Malezya’ya dev yatırım

Intel patronu Pat Gelsinger’in TSMC ile kapasite konularını görüşmek üzere Tayvan’a gideceği ve aynı zamanda Malezya’daki paketleme tesislerini de gözden geçireceği gündeme gelmişti. Bu hafta Malezya’ya büyük yatırım açıklandı. 

Malezya yonga paketleme konusunda önemli ülkelerden birisi ve pek çok firmanın Penang adasında tedarikçisi bulunuyor. Intel de burada bir paketleme tesisi işletiyor. Kısıtlamalar nedeniyle düşen üretime Intel önemli bir hamle yapıyor. 

Pat Gelsinger ile birlikte Malezya ticaret bakanı ve Malezya Geliştirme Otoritesi başkanı tarafından Kuala Lumpur Havalimanında yapılan açıklamaya göre firma buradaki paketleme tesislerine 7.1 milyar dolar değerinde yatırım planlıyor. 

Tesislerde kapasite arttırılırken aynı zamanda yenilikçi teknolojilerle de güçlendiriliyor. EMIB olarak bildiğimiz ve yonga üzerindeki birimler arasında en verimli iletişimi sağlayan teknoloji, belleği işlemci üzerine entegre eden Foveros yığın teknolojisi bunlar arasında. Böylece çoklu modül sistemi dediğimiz MCM tasarımları hız kazanacak. 

Intel bunun haricinde Nex Mexico bölgesindeki tesislerine 3.5 milyar dolar ve Arizona’daki yeni tesislere 20 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Böylece toplamda 30 milyarı geçen bir yatırımı ülkesine kazandırmış olacak.  
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim