Anlık Bildirim

Intel, kilitli 12.nesil işlemcilere hız aşırtma uygulayan kullanıcıları uyardı

Geçtiğimiz günlerde kilitli Alder Lake işlemcilere hız aşırtma yapılabildiği ortaya çıkmıştı. Kullanıcılar tarafından oldukça popüler olan bu yeni haberi fark eden Intel, yeni bir uyarı paylaştı.

Intel'den kilitli 12.nesil işlemciler için uyarı geldi Tam Boyutta Gör

Yeni 12.nesil Alder Lake işlemcileri ile kullanıcıların beğenisini kazanmayı başaran Intel, kilitli işlemcilere hız aşırtma uygulayan kullanıcılar için uyarıda bulundu.

Bileşenlere zarar verebilir

Bilindiği üzere üst düzey anakart modelleri ile Intel Celeron G6900 ve Core i3-12100 işlemcilerine hız aşırtma uygulayan Youtube kanalları oldukça yüksek hızlara ulaşmıştı. Intel'in hız aşırtma desteği sunulan K serisi işlemcilerin satışına etki edeceği düşünülen yeni haberin yayılması ile beraber Intel'den yanıt geçikmedi.

Yapılan uyarıyı Tom's Hardware aracılığıyla paylaşan şirket, "Intel'in 12. Nesil K olmayan işlemcileri hız aşırtma için tasarlanmamıştır. Intel, işlemcilerin özelliklerinin ötesinde çalışmasını garanti etmez. Saat frekansının veya voltajının değiştirilmesi, işlemcilere zarar verebilir veya kullanım ömrünü azaltabilir. işlemci ve diğer sistem bileşenleri ve sistem kararlılığını ve performansını azaltabilir." sözlerini dile getirdi.

Intel'in kilitli işlemcilerin ilginç hız aşırtma yeteneğini araştırdığı söylenirken, şirketin gelecekte paylaşılacak yeni bir mikro kod güncellemesi ile hız aşırtma desteğini sonlandırması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4797 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Intel, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim