Anlık Bildirim

Intel'in kilitli 12.nesil işlemcilerine hız aşırtma yapılabilecek

Intel'in yeni nesil kilitli Alder Lake işlemcilerine hız aşırtma yapılabildiği ortaya çıktı. Celeron G6900'ü test eden Der8auer Youtube kanalı, işlemci hızını yüzde 60 oranında yükseltmeyi başardı.

Intel'in kilitli 12.nesil işlemcilerine hız aşırtma yapılabilecek Tam Boyutta Gör

Kısa bir süre önce piyasaya sürülen ve kullanıcıların beğenisini kazanmayı başaran Intel 12.nesil Alder Lake işlemcilerinde ilginç diyebileceğimiz bir detay ortaya çıktı. Intel i5-12400, 12600 ve Celeron G6900 işlemcilerini test eden Youtube kanalı Der9auer, kilitli (K serisi olmayan) işlemcileri başarılı bir şekilde hız aşırtmayı başardı.

Celeron G6900 yüzde 60 oranında hız aşırtıldı

İşlemcileri üst düzey Asus Maximus Z690 Apex anakartı ile test eden Der9auer, BCLK (temel saat) frekans değeri kilidinin açılmasına izin veren bir ayar keşfetti. Bununla beraber CPU çekirdek voltajı gibi tüm ayarları kolay bir şekilde değiştirebilen youtuber, Celeron G6900’ün saat hızını 3,400 MHz’den 5,337 MHz’ye çıkartarak işlemciyi neredeyse yüzde 60 oranında hız aşırtmayı başardı.

Intel’in kilitli işlemcilerde hız aşırtmaya izin vermesinin oldukça şaşırtıcı olduğunu söyleyebiliriz. Zira şirket bu destek için halihazırda K serisi işlemcilere sahip. Youtuber ise, üst düzey anakartlar ile düşük kaliteli bir CPU kullanımının nadir olması sebebiyle herhangi bir kısıtlama uygulamadığını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim