Anlık Bildirim

Intel düşük segment için Jasper Lake işlemciler hazırlıyor

Atom, Pentium ve Celeron işlemcileri kapsayan 10nm sürecindeki Jasper Lake serisi Tremont mimarisini temel alıyor ve Gen 11 grafik birimi ile tatmin edici performans sunuyor.

Intel düşük segment için Jasper Lake işlemciler hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Yonga devi Intel, Core işlemci ailesiyle belirli bir seviyenin üzerinde kalan segmentleri hedeflerken Atom, Pentium ve Celeron işlemcilerle de alt seviyede kalan sistemler veya entegre sistemler gibi kurumsal yapıları hedefliyor. Bu alt seviye sistemler yeni mimariye geçiş yapacak.

Intel Jasper Lake neler sunuyor?

Intel Jasper Lake serisi masa üstü tarafında 10nm sürecindeki Lakefield veya Rocket Lake gibi güncellemelere denk geliyor. 10nm sürecine sahip olan seri; alt seviyedeki Atom, Pentium ve Celeron işlemcileri kapsıyor olacak.

Jasper Lake bu cephede Gemini mimarisinin devamı şeklinde ve Tremont mimarisini temel alıyor. 4 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebilecek Jasper Lake işlemcilcer 3GHz turbo hızlara kadar ulaşabilecek. Testlerde 32GB DDR4 SODIMM bellekler kullanılmış.

Gen 11 grafik birimi ile düşük seviyede de tatmin edici bir grafik gücü sunulması hedefleniyor. Böylece hem harici ekrana aktarım hem de düşük seviye oyunlarda gelişme sağlanacak. Jasper Lake önümüzdeli aylarda piyasaya sürülecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3919 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel jasper lake ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim