Anlık Bildirim

Intel Evo programı üçüncü nesle terfi ediyor

Intel Evo programı üçüncü nesli ile on ikinci nesil Intel Alder Lake işlemciler, Full HD çözünürlük, hızlı şarj, 15mm kalınlık, uzun kullanım süreleri, hızlı bağlantı gibi özellikler getiriyor.

Intel Evo Tam Boyutta Gör

Intel’in ultra hafif dizüstü bilgisayarlar için Project Athena adıyla başladığı referans programı daha sonra Intel Evo olarak değiştirilmişti. On ikinci nesil Intel işlemciler ile birlikte Intel Evo programı da üçüncü nesle terfi etti.

Intel Evo programı yenilendi

Akıcı ve verimli sistemleri hedefleyen Intel Evo programının üçüncü nesli Alder Lake tabanlı Intel Core i5, i7 ve i9 işlemcilere yönelik olacak. Grafik tarafında dahili Intel Xe birimleri veya opsiyonel olarak harici Intel Arc ekran kartları kullanılabilecek.

12 inç ve 16 inç arası ekranların tercih edileceği programda en az Full HD çözünürlük ve arka aydınlatmalı klavyeler isteniyor. Verimli fansız tasarımlar ve fanlı tasarımlar en fazla 15mm kalınlığa sahip olacak. Web kamerası ise en az Full HD 30fps çözünürlüğünde çalışmak zorunda.

Intel Evo dizüstüler

Biyometrik giriş çözümlerinin yanı sıra Bluetooth yakınlık sensörlerini de destekleyecek olan program anlık uykudan uyanmayı gerektiriyor. En az 8GB çift kanal RAM ve 256GB SSD depolama gerekirken Intel Adaptix akıllı optimizasyon çözümüne de yer verilecek.

Yapay zekâ destekli olarak gürültü engelleyebilecek sistemler opsiyonel görsel algılama, USB Tip-C üzerinden hızlı şarj, uzun batarya süreleri, WiFi 6E, Thunderbolt 4, opsiyonel LTE veya 5G modem şeklinde diğer ölçüler mevcut. Programda katlanabilir ekranlı dizüstülerden bahsedilmemiş ancak sızdırılan sunumlarda bunlar mevcuttu. Yine sızdırılan bir görsel dizüstü ve mobil cihazlar arasında çağrı, mesaj, fotoğraf, dosya geçişlerinin veya ekran paylaşımının olacağını gösteriyor. Muhtemelen yıl içerisinde program güncellenecek.

Intel Evo dizüstüler

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim