Anlık Bildirim

Intel’in AMD’ye karşı silahları Golden Cove ve Gracemont olacak

Intel Golden Cove ve Gracemont çekirdekleri melez çalışma yapısında 16 çekirdekli Ryzen 9 5950X işlemcisine kök söktürecek bir performans skoruna ulaşabiliyor.

Intel Golden Cove neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

AMD’nin watt-performans anlamında Ryzen işlemcileri ile pazar payını zorlamaya başlaması Intel’i harekete geçirdi. Performans ve verimlilik çekirdeği yapısına geçiş yapan Intel rakibini bunun üzerinden vurmayı hedefliyor. 

Golden Cove P ve Gracemont E çekirdekleri

Golden Cove P mimarisi yani melez yapıdaki performans odaklı çekirdekleri barındırıyor. On birinci nesilde kullanılan Cypress Cove çekirdeklerinden yüzde 19 daha iyi IPC kazanımı sunuyor. Diğer taraftan Skylake çekirdeklerine göre ise yüzde 35 daha iyi IPC performansı söz konusu. Son kullanıcı tarafında 1.25MB, sunucu tarafında ise 2MB Seviye 2 ön bellek ayrılmış.

Gracemont E mimarisi ise verimlilik tarafını hedefliyor. İzlek birimi gibi bazı yetenekleri olmayan bu mimari Thread Director ile birlikte arka plandaki uygulamaları kontrol etme, uyku halinde iken iş yüklerini eline alma gibi watt-performans olarak düşük çizgideki işleri yürütüyor. 

E çekirdekleri Skylake mimarisine göre aynı ISO gücünde yüzde 40 daha iyi performans veya aynı performansta yüzde 40 daha iyi enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Böylece P çekirdeklerinden pek de geri kaldığı söylenemez. 

Intel Gracemont neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

8 adet P ve 8 adet E çekirdeği barındıran Intel Core i9-12900K işlemcisinin 16 çekirdekli Ryzen 9 5950X ile başa baş gittiği daha önce gündeme gelmişti. Yeni melez yapısı ile Intel işlemcilerin neler yapabileceğini önümüzdeki aylarda daha net bir şekilde görebileceğiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7356 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, Intel Golden Cove P ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim