Anlık Bildirim

Intel önemli bir girişimi satın almak üzere

Yapay zekâ alanında önemli teknolojiler geliştiren firmalardan Intel, artan rekabete karşı koyabilmek adına İsrailli girişim Habana Labs’ı satın almaya hazırlanıyor.

Intel önemli bir girişimi satın almak üzere Tam Boyutta Gör

Yonga sektöründe farklı ihtiyaçlara hızlı cevap verebilmek adına bugüne kadar çeşitli firma satın alımları gerçekleştiren Intel yeni bir hamle daha yapıyor. İsrail’in önemli yapay zekâ girişimi Habana Labs firmanın radarında.

Habana Labs nedir?

2015 yılında kurulan Habana Labs makine öğrenme modellerinin hem eğitilmesi hem de bu verilerin uygulanması konusunda performans odaklı yongalar tasarlıyor. Girişimin kurucusu Avigdor Willenz iki önemli girişime daha sahip. Intel de hali hazırda yapay zekâ alanında önemli teknolojiler geliştiriyor. Habana Labs bu anlamda önemli bir takviye olacak.

Intle ve Habana Labs’ın bir süredir görüşme halinde olduğu kaynaklar tarafından ifade ediliyor. Intel’in girişim için 1-2 milyar dolar arasında bir meblağ planladığı belirtiliyor. Habana Labs böylece firmanın satın aldığı ikinci büyük İsrailli firma olacak. Şimdilik iki taraftan da resmî açıklama yok ancak kısa süre zarfında yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim