Anlık Bildirim

Intel, Arc ekran kartları için büyük isimleri işe aldı

Intel, AMD ve Nvidia ile rekabet edebilecek ARC ekran kartı mimarisi geliştiriyor. Yeni mimarinin duyurusuna az bir süre kalmışken şirket, oyun geliştiricilerini işe almaya başladı.

Intel, yeni çıkacak ARC ekran kartlarına yatırımı sürdürüyor Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Intel, Nvidia ve AMD’nin masaüstü ekran kartı pazarında rekabet edebilecek ARC GPU’larını piyasaya sürecek. Ekran kartı mimarisi üzerinde çalışmalar devam ederken, teknik ve oyun geliştirme konusunda EA ve AMD gibi şirketlerden yeni isimler kadroya katıldı.

Büyük isimler dahil oldu

Şirketin Oyun ve Grafik iş yükü mühendisliği başkan yardımcısı ve genel müdürü olan André Bremer, daha önce Amazon Web Services Game Tech yöneticisi ve Prime Gaming başkanlığı yaptı. Ayrıca Breemer, Zynga, EA ve LucasArts gibi şirketlerde geliştirme ve mühendislik yazılımlarını yöneten uzun bir geçmişe sahip.

Intel, yeni çıkacak ARC ekran kartlarına yatırımı sürdürüyor Tam Boyutta Gör

Oyun geliştirici araçları ve teknolojisinin yeni direktörü olan Micheal Heilemann ise, Electronic Arts’da teknoloji direktörü ve Sony Computer Entertainment America’da içerik yöneticiliği yapması ile biliniyor. Tüm bunlardan önce ise Vivendi, Dremworks Interactive ve Malibu Interactive gibi şirketlerde 90’lı yıllara uzanan oyun geliştirme kariyeri bulunuyor.

Oyun ve yazılım için büyük yatırım

Daha önce AMD’de çalışan Steve Bell, oyun geliştirici ilişkilerinin kıdemli direktörü olarak işe alındı. Tom’s Hardware’e göre, Steve Bell’in aynı pozisyonda 13 yıl AMD kariyeri bulunuyor. Son olarak şirket, Dünya çapında 15 yıl boyunca oyun ve yazılımlar ile kariyer yapan Rtche Corpus’u oyun ekosistemi iş geliştirme ve geliştirici ilişkilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak işe aldı.

Intel’in yeni yaptığı yatırımlara bakarsak, sadece grafik kartı oluşturmak dışında oyun altyapısında da büyük çalışmalar yürütüyor. DLSS ve FilelityFX’e rakip olacak XeSS teknolojisi üstünde çalışan şirket, sürücü sorunlarına ve oyun desteğine daha fazla odaklanacak. Intel'in yeni ARC mimarili ekran kartları bu yılın sonlarında veya gelecek yıl piyasaya sürülecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim