Anlık Bildirim

Intel’den AMD’ye önemli transfer

Son döneme Intel ile AMD arasındaki yönetici alışverişi damga vurdu. Şu bir gerçek ki işlemci ve grafik birimi alanındaki en etkili isimler bu iki firma arasında gidip geliyor.

Son dönemde Intel ve AMD arasında adeta tenis maçına dönen bir yönetici transfer savaşı yaşanıyor. Jimmy Keller, Raja Khoduri, Chris Hook gibi efsaneler Intel’in kadrosuna katılırken Martin Ashton da AMD’ye geçti.

Karşılıklı transferler

Intel’de Çekirdek ve Görsel Bilişim bölümünden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Martin Ashton, ani bir kararla görevinden ayrılmış ve dinlenmeye çekilmişti. Güncellenen LinkedIn sayfasında yeni görevi AMD başkan yardımcısı olarak değiştirildi.

Martin Ashton yaklaşık 25 yıl Imagination Technologies firmasına hizmet etti. Hatta firmaya ilk girdiğinde VideoLogic ismi kullanılmaktaydı. Imagination Technologies isimlendirmesine daha sonra geçilmişti. Ashton, Aralık 2016 tarihinde görevini bırakarak Intel’e geçmişti. Yani Intel’de iki yıldan kısa bir süredir görev yapmaktaydı.

Ashton yeni firmasında yine grafik teknolojilerine yoğunlaşacak. Ashton’un doğrudan David Wang’a karşı sorumlu olacağı ifade ediliyor. Bilindiği üzere Raja Khoduri’nin gidişinden sonra Radeon Technologies grubunu David Wang eline almıştı. Wang’ın deneyimli bir ekip kurmak istediği ifade ediliyor. Bakalım bunun etkileri yeni nesil grafik birimlerinde kendisini nasıl gösterecek?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim