Anlık Bildirim

İnternet devleri, daha güçlü şifrelemeler için çalışıyor

Son günlerde kullanıcı verilerinin şifrelenmesi ile ilgili hararetli tartışmalar yaşanıyor. Güvenlik birimleri, gerektiğinde kodların verilmesini savunurken, internet devleri tam aksini düşünüyor.

Bir süredir kullanıcılar için sunulan şifreleme teknolojileri tartışma konusu oluyor. Özellikle Paris saldırganlarının şifreli ağlar üzerinden organize olması ile başlayan tartışmalar, son olarak ABD güvenlik birimlerinin Apple'dan iOS kaynak kodlarını istemesi ile zirveye çıkmıştı. Bazı hükümetler, şifreli iletişim içerisinde müdahale edebilecekleri noktaların olması gerektiğini savunurken, teknoloji devleri ise şifrelemeleri güçlendirmekten yana.

Hali hazırda metin yazışmaları için uçtan uca şifreleme teknolojisi sunmaya başlayan WhatsApp, önümüzdeki haftalarda sesli görüşmeleri ve grup mesajlarını da şifreleme kapsamına alacak. Facebook da, kendi Messenger uygulamasında şifreleme teknolojisini güçlendirmeyi planlıyor. Yine Snapchat, Gmail, Twitter hizmetleri de güçlü şifreleme teknolojileri üzerinde çalışıyor.


Daha güçlü şifreleme demek, güvenlik birimlerinin iletişime hiç müdahale etmemesi demek. Bu da elbette, hoşlarına gitmeyecektir. Bir süre önce, WhatsApp'ın şifreli verilerine erişmek için Adalet Bakanlığı'nın arayış içerisinde olduğu gündeme gelmişti. Bakanlık, Apple davasını da göz önüne alarak, kamuoyunun tepkisini çekmek istemiyor. Bu bakımdan, şifreleme konusundaki tartışmalar giderek büyüyecek gibi görünüyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim