Anlık Bildirim

iPad’deki Notlar uygulamasının öne çıkan özellikleri

iPad'de Notlar uygulamasını kullanarak detaylı ve zengin notlar hazırlayabilirsiniz. Notlar uygulamasının öne çıkan özellikleri neler?                           

iPad’deki Notlar uygulamasının özellikleri neler? Tam Boyutta Gör

Apple tarafından geliştirilen notlar uygulaması ilk bakışta sadece basit özelliklere sahip gibi görünse de hayatı kolaylaştıracak pek çok özellik sunuyor. Bu içeriğimizde Notlar uygulamasının kullanışlı özelliklerinden bahsediyoruz. Hali hazırda iPad kullanıcıları bu özellikleri avucunun içi gibi biliyordur ancak hiç iPad veya iPhone kullanmamış kişiler için faydalı bir içerik olabilir.

Notlara çizim ekleyin

Apple Pencil’ı kullanarak notlarınıza çizimler ve el yazısı notlar ekleyebilirsiniz. Bu sayede daha anlaşılabilir ve daha renkli notlar oluşturabilmek mümkün oluyor.

Çizim aracı butonuna basarak çeşitli çizim araçları ve renkler arasından seçim yapabilir, cetveli kullanarak düz çizgiler çizebilirsiniz.

Şekil tanıma özelliği, geometrik olarak düzgün çizgiler, yaylar, kalp, yıldız, ok gibi şekiller çizmenize imkan verir. Bir şekil çizmeye başlayıp kalemli kaldırmadan beklediğinizde, çizdiğiniz kusurlu şekil orijinal açılarını ve boyutlarını koruyarak düzgün bir şekle dönüşecek.

Karalama özelliğiyle dilediğiniz metin alanına el yazınızla yazıp, yazdıklarınız gerçek zamanlı olarak klavyeyle yazılmış metinlere dönüştürebilirsiniz. Koyu renkli bir alana yazıyorsanız Karalama özelliği otomatik olarak açık renkli metin olarak görünür, böylece yazdıklarınızı her zaman net bir şekilde görebilirsiniz. Aygıt üzerindeki yapay öğrenme teknolojileri sayesinde el yazınız gözlerinizin önünde klavyeyle yazılmış metinlere dönüşür. Bu özellikten faydalanabilmek için Ayarlar'da tercih edilen diller arasına İngilizce dilinin eklenmesi gerekiyor. Türkçe desteklenmiyor.

Notlara görüntü ekleyin

Sıradan bir deftere not alırken yazılarımız ve çizimlerimiz haricinde kendimizi ifade edebileceğimiz bir şey ekleyemeyiz ancak iPad’i defter olarak kullanırsak notlarımıza fotoğraflar ve görüntüler ekleyebiliriz. Bu sayede anlatımı güçlendirebiliriz. Daha fazla açıklama için görüntünün üzerine yazı ekleyebilir veya çizim yapabiliriz.

iPad’deki Notlar uygulamasının özellikleri neler? Tam Boyutta Gör

Aradığınız notlara kolayca ulaşın

Hazırladığınız notlara # sembolü ile etiketler ekleyerek notları bulmayı kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca arama bölümüne notlarınızın içinden bir anahtar kelime yazarak da sonuca ulaşabilirsiniz. Etiketleri Etiket Tarayıcısı’nda topluca görebilirsiniz.

iPad’deki Notlar uygulamasının özellikleri neler? Tam Boyutta Gör

Birlikte not alın

Son iPad OS güncellemeyle birlikte Notlar uygulamasına birlikte not alma özelliği eklendi. Etkinlik Görünümü ile başkalarının notunuza neler eklediğini görüp ve bahsetme özelliğini kullanarak onlara bildirim gönderebilir, notunuzun dilediğiniz yerine klavyeyle veya elinizle @ işaretini yazarak ve önemli güncellemeleri başka kişilere bildirerek onları tekrar notun bağlantısına yönlendirebilirsiniz.

Hızlı Not

iPad’deki Notlar uygulamasının özellikleri neler? Tam Boyutta Gör

Notlar uygulamasının dışında dilediğiniz her yerde not almak için hızlı ve kolay bir yol sunan Hızlı Not özelliğinden yararlanarak uygulamalara ve web sitelerine ait bağlantıları bile ekleyebilir, böylece daha fazla bağlam bilgisi sağlayabilirsiniz. Ekranın sağ alt köşesini yukarı kaydırarak Hızlı Not oluşturabilirsiniz. iPadOS 15.2’de Hızlı Not özelliğine ekranın sol veya sağ alt köşesini yukarı kaydırarak da erişebilirsiniz. Safari’de ister bir tarif ister bir hediye arıyor olun, fikirlerinizi not etmek için sistemin dilediğiniz yerinde Hızlı Not özelliğini açabilirsiniz. Ayrıca, bağlam bilgisi sağlamak için bir uygulama veya web sitesinin bağlantılarını ekleyebilirsiniz. iPad’inizde oluşturduğunuz Hızlı Notları iPhone ve Mac’inizde de görebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim