Anlık Bildirim

iPhone 12 modellerinin küçülen çentik tasarımı sızdırıldı: Apple çentiği nasıl küçülttü?

iPhone 12 modellerinin daha küçük bir çentikle geleceği biliniyor. Ortaya çıkan şematik çizim görseli ise küçülen çentiğin tasarımını ve içerisindeki TrueDepth kamera bileşenlerini gözler önüne serdi.

 

iPhone 12 modellerinin küçülen çentik tasarımı sızdırıldı: Apple çentiği nasıl küçülttü? Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan render görselleri, iPhone 12 Pro Max'in nasıl bir tasarım ile geleceğini gözler önüne sermişti. Bu görseller içerisinde belki de en dikkat çekici detay, ekrandaki çentiğin küçülmesiydi. Zaten şimdiye kadar endüstri kaynaklarından gelen bilgiler de iPhone 12 ailesinin daha küçük bir çentiğe ev sahipliği yapacağı yönündeydi.

Bugün gerçekleşen sızıntı ise iPhone 12 modellerinin küçülen çentik tasarımını ve içerisindeki TrueDepth kamera donanımını açığa çıkardı.

iPhone 12 serisi daha küçük bir çentikle gelecek

Apple'ın iPhone 12 modelleriyle birlikte tasarım değişikliğine gideceği biliniyor. Bu değişim içerisinde en çok göze çarpan detay ise iPad Pro'da olduğu gibi köşeli ve düz çerçeveler ile daha küçük boyutlu bir çentiğe yer verilmesi oluyor.

Yapılan değişiklikler her ne kadar radikal olmasa da ekrandaki çentiğin küçülmesi, daha iyi bir ekran deneyimi için önemli. Zira mevcut modellerdeki çentik, pil yüzdesini gösteremeyecek kadar büyük ve kullanıcılar pil yüzdesini görmek isterse ek bir zahmete katlanarak, parmaklarını çentiğin sağ tarafından aşağı kaydırmak zorunda. Bir başka alternatif ise kenar çubuğuna eklenecek pil widget'ı oluyor. Ancak hiçbir aksiyonda bulunmadan pil yüzdesini görüntüleyebilmek varken, can sıkıcı bu durumun çentikle beraber gelen bir kullanılabilir sorunu olduğu da yadsınamaz bir gerçek.   

iPhone 12 modellerinin küçülen çentik tasarımı sızdırıldı: Apple çentiği nasıl küçülttü? Tam Boyutta Gör

Konu Apple olunca isabetli sızıntıları ve tutarlı tahminleriyle gündeme gelen teknoloji analisti Jon Prosser, paylaştığı bir şematik çizim görseliyle küçülen çentiğin tasarımını ve içerisindeki TrueDepth kamera bileşenlerini gözler önüne serdi. 

Peki Apple nasıl oldu da 2017'den beri küçült(e)mediği bu çentiği, iPhone 12 serisiyle birlikte küçültmeyi başardı?

Hoparlör çerçeveye taşındı, çentik küçüldü

Çentiğin küçülmesindeki en büyük etmen, hoparlörün ekranın üzerindeki çerçeveye yerleştirilmesi oluyor. Böylelikle çentik ve çevresinde yer açmayı başaran Apple, daha yüksek bir ekran/kasa oranı elde etmeyi başarmış. 

iPhone 12 modellerinin küçülen çentik tasarımı sızdırıldı: Apple çentiği nasıl küçülttü? Tam Boyutta Gör

Çentiğin içerisinde yer alan diğer bileşenlerde ise herhangi bir değişiklik gözlenmiyor. Öyle ki 6 adet sensörden oluşan TrueDepth kamera sisteminin içerisinde bulunan donanımlar soldan sağa şu şekilde sıralanıyor:

  • Kızılötesi kamera
  • Yakınlık sensörü
  • Kızılötesi ışık kaynağı
  • Ortam ışığı sensörü
  • 12 MP çözünürlüklü kamera
  • Tanımlayıcı nokta projektörü

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18663 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim