Anlık Bildirim

iPhone 14 Çin sokaklarında işportaya düştü: Bavullara doldurup satıyorlar

Apple'ın yeni akıllı telefonları fırsatçıların iştahını kabarttı. Çinli vurguncular bavullara doldurdukları iPhone 14'leri cihaz bulamayan veya kuyruk beklemek istemeyenlere uçuk fiyatlara satıyor.

iPhone 14 Çin sokaklarında işportaya düştü: Sokaklarda satıyorlar Tam Boyutta Gör

Apple'ın büyük gürültü koparan iPhone 14 serisi telefonları bugün itibarıyla satışa sunuldu. Cupertinolu şirketin çıkardığı yeni modeller her yıl olduğu gibi bu yıl da tüketicilerden büyük ilgi görüyor. Hal böyle olunca karaborsacılar da hemen mesaiye başladı.

Çin basını oldukça ilgi çekici bazı fotoğraflar paylaştı. Yayınlanan görüntüler iPhone 14'le dolu bir bavulla kaldırımda oturan genç bir adamı gösteriyor. Fotoğraf Shenzhen'deki resmi Apple Store mağazasının yakınında çekildi. Gelelim hikayeye.

iPhone 14 Çin sokaklarında işportaya düştü: Sokaklarda satıyorlar Tam Boyutta Gör

iPhone 14 satın alanlardan cihaz topluyorlar

Ülke genelindeki Apple mağazalarının önünde toplanan karaborsacılar iPhone 14 ve iPhone 14 Pro almayı başaran kişilere, cihazlarını daha yüksek bir fiyata satın almayı teklif ediyor. Bunu kabul edenler de daha yeni aldıkları iPhone 14'ü perakende fiyatının üzerinde bir rakama bu kişilere satıyor.

iPhone 14 Çin sokaklarında işportaya düştü: Sokaklarda satıyorlar Tam Boyutta Gör

İnanılmaz yüksek ekstra ücret talep ediliyor

Fırsatçılar bu şekilde topladıkları cihazları iPhone 14 bulamayan veya kuyruklarda beklemek istemeyen alıcılara çok daha yüksek fiyata satıyor. Genç adamın bavulunda en az 30 adet iPhone 14 var. Söz konusu cihazların toplam maliyeti 35 bin dolar (Çin'de 1.150 dolardan başlıyor). Aynı zamanda bavulda sadece Pro modellerinin yer aldığını görüyoruz.

iPhone 14 Çin sokaklarında işportaya düştü: Sokaklarda satıyorlar Tam Boyutta Gör

Şu anda Çin'de 1 TB depolama alanına sahip iPhone 14 Pro Max için talep edilen ekstra ücret 600 dolara kadar çıkıyor. Vurguncular, 128 GB'lık temel sürüm için ise daha insaflı davranarak 200 dolar fazla para istiyorlar. Resmi Apple Store'larda stokların tükenmesi nedeniyle bu iş modeli Çin'de gayet başarılı bir şekilde yürütülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
148161 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
karaborsa, iPhone 14 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim