Anlık Bildirim

iPhone 15 için geri sayım! A17 Bionic performansı sızdı

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine güç vermesi beklenen Apple A17 Bionic işlemcinin performansı sızdırıldı. Peki yeni nesil iPhone'lar neler sunacak? İşte ilk sonuçlar...
iPhone 15 için geri sayım! A17 Bionic performansı sızdı Tam Boyutta Gör
Bir süredir sızıntılarla gündemde olan Apple iPhone 15 serisinin 12 - 13 Eylül tarihlerinde tanıtılması bekleniyor. Takvimin sonuna doğru yaklaşırken doğal olarak yeni telefonların performansından da ilk bilgiler gelmeye başladı. Bildiğiniz üzere iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max, temel modellere kıyasla A17 Bionic işlemciden güç alacak. Bugünse A17 Bionic'in performans sonuçları sızdırıldı. İşte detaylar

iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max, M1'i geride bırakabilir

Bilmeyenler için Apple A17 Bionic işlemcinin A16 ile aynı 6 çekirdekli bir yapılandırmaya sahip olacağı söyleniyor. Bu noktada asıl yükseltme GPU çekirdeklerinde yaşanacak diyebiliriz. Bugünki Geekbench puanları ise, tepe model iPhone'lara güç verecek işlemcinin önemli performans kazanımları sunacağını gösteriyor. 

Paylaşılan detayları göre Apple A17 Bionic, Geekbench Metal GPU testinde 29.425 puanlık bir performans sergiliyor. Bu skorun neredeyse üç yıl önce piyasaya sürülen M1'den yüzde 17 daha yüksek olduğunu belirtelim. Ayrıca M1'in daha zorlu görevler ve cihazlar için tasarlandığını unutmamak gerek. Daha güncel testlerde ise A17 Bionic, M2'nin biraz gerisinde kalıyor ve performansta yüzde 6'lık bir düşüş gösteriyor.

Hatırlayacak olursak daha önceki raporlar, A17 Bionic işlemcinin tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde sırasıyla 3.986 ve 8.841 skorlarını elde ettiğini bizlere gösterdi. Bu skorlar ise, A16 Bionic'ten yüzde 60'a kadar daha yüksek bir performasa işaret ediyor. Tabii ki bu sonuçların henüz doğrulanmadığını belirtmekte fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7207 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 15, Apple A17 Bionic ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim