Anlık Bildirim

iPhone 16 ve 16 Pro'nun yeni görüntüleri ortaya çıktı: İşte tasarımı

iPhone 16 ve 16 Pro'nun tasarımını gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı. İşte yeni kamera düzeni, yakalama düğmesi ve iPhone X'e benzeyen tasarımıyla iPhone 16 ve 16 Pro...
iPhone 16 ve 16 Pro'nun yeni görüntüleri ortaya çıktı! Tam Boyutta Gör
Önümüzdeki aylarda tanıtılacak iPhone 16 ve 16 Pro modellerinden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi mevcut sızıntılar, modellerin önemli ölçüde farklılık sunacağı yönünde. Geçtiğimiz saatlerde ise, iPhone 16'nın iPhone X benzeri kamera düzeni ve yeni Yakalama Düğmesini içeren CAD görüntüleri ortaya çıktı. 

iPhone 16 ve 16 Pro'nun yeni görüntüleri sızdırıldı

Yukarıda da belirttiğimiz gibi iPhone 16’nın lansmanına doğru yaklaşırken, tasarım detayları da netleşmeye başladı. Yeni paylaşılan CAD görüntülerine göre telefonların tasarım dili, büyük ölçüde iPhone X ve iPhone 12'yi temel alıyor. Arka yüzeyden başlayacak olursak, kamera bölümü, gerekli sensörleri barındıracak şekilde kasanın dışına doğru çıkıntı yapıyor.

Ayrıca flaş modülünün mevcut iPhone 15 modellerinden farklı olarak kamera muhafazasının dışında yer alacağını görüyoruz. Bir diğer ayrıntı ise kamera sisteminin eskisinden çok daha büyük olması.

iPhone 16 ve 16 Pro'nun yeni görüntüleri ortaya çıktı! Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi iPhone 16 serisinin yeni bir Yakalama Düğmesine sahip olması bekleniyor. Bu düğme, DSLR fotoğraf makinelerinde olduğu gibi basıncı algılayabilecek ve anlık görüntü yakalama ve video kaydına olanak sağlayacak. Buna göre, tuşa yarım olarak basıldığında odaklama, tam olarak basıldığında ise fotoğraf veya video kayıt işlevine ulaşılması bekleniyor.

CAD görüntülerinde ise bunu daha yakından görebiliyoruz. Yakalama Düğmesi, cihazın kasasıyla aynı hizada görünüyor ve bu da geçmişteki söylentilerle uyumlu. Kaçıranlar için bu düğme, DSLR fotoğraf makinelerinde olduğu gibi basıncı algılayabilecek ve anlık görüntü yakalama ve video kaydına olanak sağlayacak. Buna göre, tuşa yarım olarak basıldığında odaklama, tam olarak basıldığında ise fotoğraf veya video kayıt işlevine ulaşılması bekleniyor.

Bunun yanı sıra şirketin iPhone 16 Pro'nun tasarımında da ufak değişiklikler yapması bekleniyor. Ancak şu aşamada akıllı telefonların piyasaya sürülmesine aylar var. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
90817 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 16, iphone 16 pro ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim