Anlık Bildirim

Akıllı telefon pazarı 448 milyar dolar üretti, aslan payı Apple’ın

Geçen yıl iPhone satışları sayesinde Apple rekor gelire imza attı. Akıllı telefon pazarının toplam gelirinin neredeyse yarısı Apple’ın kasasına giriyor. Diğer rakipleri ise yarısına bile yaklaşamıyor

Apple Tam Boyutta Gör

Teknoloji sektöründe rakipleri kadar fazla ürün serisi çıkarmayan Apple bununla birlikte kâr marjını inanılmaz yüksek tutarak faaliyet kârını katlamayı başarıyor. Akıllı telefon pazarında tek seri ile rakiplerinin toplamı kadar gelir elde etmiş durumda.

iPhone’ların akıllı telefon pazarı hakimiyeti

Akıllı telefon pazarında yavaş yavaş ikinciliği garantileyen ve Samsung’un liderliğine göz diken Apple, gelir anlamında ise kimseye pabuç bırakmıyor. Neredeyse rakipleri kadar gelir elde etmeyi başarmış.

Yapılan analizlere göre 2021 yılında akıllı telefon pazarı 448 milyar dolar gelir elde etti. Sadece Apple’ın payı ise 196 milyar dolar civarında. Ona en çok yaklaşabilen ise 72 milyar dolar ile Samsung. Diğer markaların Samsung’a bile yaklaşamadığı görülüyor.

Sadece tek bir seri ile rekor kıran Apple’ın ortalama satış fiyatı 821$ ve sektör için inanılmaz bir rakam. Samsung ortalama 263$ fiyat etiketine sahip ve bunun en büyük sebebi alt seviye telefonları daha çok satması.

Akıllı telefon pazarı genel olarak biraz daha orta ve orta üst seviye telefonlara ilgi arttığı için gelirini önemli oranda arttırmış. Elbette Apple’ın katkısı yadsınamaz. Pazarda 5G telefon satışları yüzde 40 paya ulaşırken ortalama akıllı telefon fiyatı da 322$ seviyesine yükselmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2211 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung ve Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim