Anlık Bildirim

iPhone etkisi: USB-C şartı bir ülkede daha onaylandı

Elektronik cihazlar için USB-C'yi zorunlu kılan Avrupa Birliği, Hindistan ve Brezilya gibi ülkeler arasına bir isim daha dahil oluyor. Yeni düzenleme, Suudi Arabistan tarafından onaylandı.
iPhone etkisi: USB-C şartı bir ülkede daha onaylandı Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz üzere Avrupa Komisyonu, akıllı telefonlar başta olmak üzere diğer birçok elektronik ürün için USB-C yasasını onayladı. Öyle ki buna benzer bir karar Hindistan ve Brezilya tarafından da alındı. Şimdi bu ülkeler arasına yeni bir isim daha dahil oluyor. Suudi Arabistan hemen hemen tüm elektronik cihazların USB-C şarj portu kullanmasını zorunlu kıldı.

Suudi Arabistan,USB-C şartını onayladı

Aktarıldığı kadarıyla Suudi Arabistan'da onaylanan USB-C şartı, iki aşamalı olarak hayata geçecek. Buna göre 1 Ocak 2025'te başlayacak düzenleme kapsamında ülkede satılan akıllı telefon, kulaklık ve hoparlör gibi cihazlara ek olarak mobil aksesuarların da USB-C'ye sahip olması gerekecek. 1 Nisan 2026 tarihinde ise, bu kural dizüstü bilgisayarlar ve iPad gibi taşınabilir cihazlar için geçerli olacak.

Ayrıca pratik kullanıma sahip olmayan bazı cihazlar, yeni düzenlemenin dışında tutulacak. Khaleej Times'a göre Suudi Arabistan, bu yeni kararın arkasında "kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve maliyetleri azaltmak" olduğunu belirtiyor. Ayrıca ülkenin yerel düzenleyicisi, USB-C'nin daha yüksek veri aktarım hızlarına izin verdiğini ve aynı zamanda tek bir kablo uyumluluğunun e-atıkların azaltılmasına yardımcı olacağını savunuyor.

Apple bu tür yasaların ana hedefi

Bu tür yasalar tüm cihaz üreticilerini hedef alsa da, bundan en çok etkilenen tabi ki Apple olacak. Niketim ABD'li dev, uzun bir süredir birçok cihazda Lightning bağlantı noktasına destek sunuyor. Ancak bu durum çok yakında değişecek. Bildiğiniz gibi yaklaşmakta olan iPhone 15 serisinin USB-C bağlantı noktasına sahip olması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3933 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
suudi arabistan, usb-c zorunlu oluyor ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim