Anlık Bildirim

iPhone kullanıcı sayısı ilk kez 1 milyarı geçti

Geçen yılın son haftasında yapılan rekor satışlar ile iPhone kullanıcı tabanı 1 milyarı geride bıraktı. Özellikle Çin’de en çok satan 3 telefonun ikisi iPhone modelleri oldu.

iPhone kullanıcı sayısı ilk kez 1 milyarı geçti Tam Boyutta Gör

Apple’ın tarihinde ilk kez 100 milyar dolar gelir barajını aştığı geçen yıl dördüncü çeyrekte iPhone kullanıcı tabanı da rekor kırdı. Bunun etkisiyle Apple cihaz ekosistemi de önemli bir aşamayı geride bıraktı.

iPhone kullanıcı sayısı ne kadar?

Yapılan açıklamaya göre 2020 yılında iPhone kullanıcı sayısı 1 milyar rakamını geride bıraktı. 2019 yılında bu rakam 900 milyon civarındaydı. Yıl bazında yüzde 10-12 gibi bir artışa imza atıldı. Bu rakamda en büyük pay haliyle Çin’in zira ülkede rekor büyüme gerçekleşti.

iPhone kullanıcılarının da etkisiyle Apple cihaz ekosistemi 1.65 milyar barajını geçti. 2019 yılında bu rakam 1.5 milyar civarındaydı. 1 yılda Apple 150 milyon daha yeni müşteri kazanmış oldu. Yine Çin’de önemli bir büyüme sağlandı.

Apple cihaz aktivasyonlarının en yüksek olduğu dönemin yıl sonu Noel tatili olduğunu belirtti. Özellikle son çeyrekte pazarın en çok satan cihazının iPhone olduğu ifade ediliyor. Pandeminin de etkisiyle yoğun ilgi gören Apple cihazları haliyle FaceTime görüşmelerini de etkiledi.

Tatil döneminde tarihi bir FaceTime yoğunluğu yaşandığı belirtiliyor. Apple’ın mali tablodaki son duyurusu ise AirPods Max ile ilgili oldu. Yeni kulaklık modelinin üretim yetersizliği nedeniyle bir süre sınırlı stok üzerinden devam edeceği açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11052 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 12, iphone 1 billion userbase ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim