Anlık Bildirim

iPhone üreticisi Foxconn, Shenzhen’deki çalışanlarına işe gelmeyin dedi

Apple iPhone modellerinin en büyük üreticisi Foxconn, virüsün en tehlikeli olduğu bölgelerden birinde yer alan Shenzhen genel merkezinde çalışanlarına işe gelmeyin dedi.

iPhone üreticisi Foxconn, Shenzhen’deki çalışanlarına işe gelmeyin dedi Tam Boyutta Gör

iPhone üreticilerinin en büyüğü olan Foxconn, Shenzhen genel merkezindeki çalışanlarına planlandığı üzere 10 Şubat’tan itibaren sonraki uyarıya kadar işe gelmeyin dedi. Bloomberg’in raporuna göre firmanın altında yer alan üretim tesislerinden birisi, modifiye edilerek medikal yüz maskeleri üretmek için kullanılıyor. Bu tesiste üretilen maskeler, Foxconn çalışanları arasında koronavirüs yayılmasını engellemek için kullanılacak.

Firmadan yapılan açıklamada “Herkesin sağlığını korumak ve hükümetin güvenlik yükümlülüklerini yerine getirmek adına çalışanlarımıza Shenzhen’e geri dönmemeleri talimatını verdik” dendikten sonra ekleniyor: “Şehrin durumu hakkında bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğiz. Şirket, herkesin işle ilgili haklarını bu süre boyunca koruyacak.”

iPhone üreticilerinin en büyüklerinden olan ve Çin’de özel sektör içinde en çok çalışana sahip firma sıfatına sahip Foxconn’un koronavirüs karşısında attığı bu adımlar, virüsün yayılmasına büyük bir engel olarak duracak gibi görünüyor. Firmanın maske üretimi için ayırdığı fabrikada ise ay sonuna kadar günde iki milyon adet üretim hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim