Anlık Bildirim

İrlanda, WhatsApp’a 225 milyon euro ceza verdi

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp’a Avrupa Birliği’nin kullanıcı gizliliği kurallarını ihlal ettiği için 225 milyon euro ceza verdi.

Dev mesajlaşma platformu WhatsApp’a veri kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 225 milyon euro ceza verildi. İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) cezanın sebebi olarak WhatsApp’ın Avrupa Birliği’nin veri koruma kurallarını ihlal etmesini gösterdi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, WhatsApp’ın kullanıcılara gerekli veri koruma bilgilerini sağlamadığını, bu yüzden de ceza aldığı ifade edildi.

İrlanda, WhatsApp’a 225 milyon euro ceza verdi Tam Boyutta Gör

Bu ceza, DPC tarafından şu ana kadar verilmiş en büyük, Avrupa Birliği veri koruma yasaları kapsamında da bir kuruluşa verilmiş en büyük ikinci ceza olarak kayıtlara geçti. Ayrıca açıklamalarda, Facebook’a ait olan WhatsApp’ın “şeffaflık yükümlülüklerini” karşılamadığı belirtildi.

Temyize gidilecek

Bir WhatsApp sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda ise söz konusu sorunların 2018’de yürürlükte olan politikalar ile ilgili olduğu ifade edildi. Ayrıca yapılan açıklamalarda, WhatsApp’ın bilgiler konusunda şeffaf ve kapsamlı olmaya çalıştığı, bu yüzden de cezanın orantısız olarak görüldüğü belirtildi ve temyize gidileceği ifade edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim