Anlık Bildirim

ISS’te yetişen marul, Dünya’da yetişenle aynı seviyede

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insanlığın derin uzayda farklı gezegenlere kanat açabilmesi için devam eden çalışmalar sırasında üretilen marullar, araştırmaya göre yeryüzünde yetişenlerle eşdeğer.

ISS’te yetişen marul, Dünya’da yetişenle aynı seviyede Tam Boyutta Gör

Astronotlar tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yetiştirilen bir marul türü, yapılan araştırmayla kanıtlandığı üzere Dünya’dakiler kadar iyi ve besleyici. NASA’dan Gioia Massa, Christina Khodadad ve diğer araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmaya göre 2014 ve 2016 arasında istasyonda yetiştirilen marullar, Dünya yüzeyinde benzer şartlarla yetiştirilenlerle kıyaslandığında çok yakın özelliklere ve besleyicilik seviyesine sahip.

İstasyonda ve yüzeyde yetiştirilen marullar arasındaki ana farklılık, uzayda yetişenler üzerinde daha fazla mikroorganizma yaşaması. Bu mikroorganizmalar ise uzay istasyonunun kendi mikroflorasını oluşturmuş olmasından geliyor ve hiçbiri insana zararlı değil. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaşayan ve görevlerini sürdüren astronotların herhangi bir şekilde gıda eksikliği ya da başka eşyalara ihtiyacı yok, bu ihtiyaçlar yeryüzünden düzenli olarak gönderilen kargo roketleriyle gideriliyor.

Araştırmacılar tarafından açıklanana göre, şimdilik uzay istasyonunda yetiştirilenler ile ekibin yiyecek ihtiyacını karşılamak mümkün değil. Uzun süreli yolculuklardan oluşacak derin uzay görevlerine yönelik devam eden çalışmalar, insanoğlunun Dünya gezegeninden bağımsız olarak hayatta kalabilmesine odaklanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim