Anlık Bildirim

İstanbul’da Tesla Model Y yüklü tır alev aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Tesla otomobillerin yangın geçmişi pek parlak değil ve araçların taşınırken yandığına dair raporlar mevcut. Şimdi ise bunlara İstanbul’da Tesla Model Y taşıyan bir tır da katıldı.
İstanbul’da Tesla Model Y yüklü tır alev aldı Tam Boyutta Gör
Tesla ve yangın oldukça uzun zamandır hayatımızda olan bir gerçek. Bugüne kadar Tesla otomobillerde toplamda 204 doğrulanmış yangın vakası yaşandı. Bu yangınlarda ise 71 kişi hayatını kaybetti. Son olarak ise İstanbul, Tuzla’da Tesla otomobil yüklü bir tır alev alev yangı. Yangın sonucunda tırda bulunan 6 aracın tamamı kullanılamaz hale geldi.

İstanbul’da Tesla yangını

Yangın, saat 02.30 sıralarında İstanbul Tuzla ilçesi, Arıfat Caddesi üzerinde seyir halinde ilerleyen tırın üzerinde bulunan elektrikli otomobillerden kaynaklandı. Paylaşılan videolardan göründüğü kadarıyla tır, Tesla Model Y araçlarını taşıyordu. Tır sürücüsüne göre ise yangın bilinmedik bir sebepten dolayı taşınan elektrikli araçların bir tanesinden çıktı. Ancak tam olarak yangının nasıl ve neyden kaynaklandığı bilinmiyor. Araç bataryası, yükleme sırasında zarar görmüş olabilir veya yangın, tırdan kaynaklı bir sebeple de çıkmış olabilir.

Tır şoförü, araçlardan duman çıktığını gördükten sonra hemen inerek yangın tüpü ile müdahale etmeye çalıştığını aktardı. Ancak elektrikli otomobiller, içlerinde bulunan bataryaları nedeniyle son derece yanıcılar ve söndürme işlemi de hayli zor. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda ise araçlar yaklaşık 1 saatte söndürüldü.

Öte yandan çevrede bulunan vatandaşlar patlama sesi duyduklarını aktarıyor. Bu durum yurt dışındaki benzer olaylarla da örtüşüyor. 24 Nisan’da ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan olayda, otomobil bayisinde bulunan bir Tesla’nın ufak bir patlama sesinin ardından büyük bir yangın çıkardığı raporlanmıştı.

Kaynakça https://www.iha.com.tr/istanbul-haberleri/tuzlada-tesla-arac-yuklu-tir-alev-alev-yandi-dorsedeki-6-arac-kullanilamaz-hale-geldi-36768873 https://www.tesla-fire.com/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Elektrik yangınlarını söndürmek için (özellikle elektrikli araçlarda) özel ekipman ve sıvılar gerekir. Misal yangın tüpü bu konuda başarılı fakat su sıkarsanız ...
Yorumu gör »
Silent Guardian
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
34619 kez okundu.
34 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, istanbul ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim